WordPress voor jouw website

16 oktober 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Als je een eigen website wilt gaan starten, dan komt daar een aantal zaken bij kijken. Zo moet je een domeinnaam verzinnen, moet je deze vastleggen en heb je een webhost nodig waar jouw gegevens worden opgeslagen. En daarnaast heb je ook nog iets nodig om je site mee te bouwen. Dit laatste kan heel goed met WordPress. Er komt dus iets meer bij kijken dan veel mensen denken, maar als je er even wat tijd en aandacht aan besteedt, hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo kun je als webhost bijvoorbeeld kiezen voor TransIP, een bedrijf dat het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier WordPress toe te passen in hun systeem. Zij helpen je ook met het vinden van je domeinnaam, jij verzint een optie en zij controleren vervolgens voor jou of deze nog beschikbaar is. Als dat het geval is, kun je via hen deze meteen vast laten leggen, zodat niemand anders er mee aan de haal kan gaan. Zij bieden je bovendien de mogelijkheid om verschillende extensies vast te leggen, zoals .nl, .com of .eu. Als jij graag een website wilt maken en hiervoor WordPress wilt gebruiken, dan is dit dus een uitstekende webhost voor jou.

Voordelen van WordPress

Een groot voordeel van WordPress is in de eerste plaats dat het een gratis dienst is. Dit komt doordat het door veel mensen over de hele wereld samen gemaakt wordt, het is een zogenaamd open source systeem waaraan iedereen bij kan dragen. Meteen uit dit feit vloeit het volgende voordeel voort en dat is dat het heel veel verschillende toepassingen heeft wat betreft bijvoorbeeld modules die je kunt gebruiken en opmaak waar je uit kunt kiezen. Iedereen heeft hier immers zo zijn eigen ideeën over en doordat WordPress door zoveel mensen ontwikkeld en verbeterd wordt, is er altijd wel iemand die net die zaken ontwikkeld waar jij behoefte aan hebt. Zo kun je er dus van op aan dat jij jouw site zo in kunt richten als jij het graag wilt. Je kunt modules kiezen die jij nodig hebt en een stijl en kleuren kiezen die bij jou passen, zodat het eindresultaat helemaal perfect voor jou wordt. En alles wat jij niet nodig hebt, dat laat je gewoon achterwege. Wat voor soort website jij ook zou willen maken, met WordPress kun je deze altijd helemaal naar jouw eigen wens inrichten.

TransIP maakt installeren eenvoudig

Zoals hierboven al genoemd werd, maakt TransIP het heel eenvoudig om jouw eigen website te creëren:

  • je kunt bij hen je domeinnaam vinden en registreren
  • zij bieden jou webhosting
  • je kunt het heel gemakkelijk combineren met WordPress

Maar nu blijft er nog een vraag staan, hoe eenvoudig is het nu om dit allemaal te installeren? TransIP heeft hiervoor speciaal een one-click install ontwikkeld, waarmee je heel snel en op een heel eenvoudige manier een complete website kunt maken met behulp van WordPress. Met een enkele muisklik zorg je ervoor dat WordPress gratis op het webhostingpakket geïnstalleerd wordt, waarna je er meteen mee aan de slag kunt gaan. Je kunt vervolgens een uiterlijk voor je site kiezen uit een van de vele mogelijkheden die er zijn, je kunt plug-ins installeren en verschillende widgets gebruiken. TransIP biedt hiervoor verschillende webhostingpakketten aan tegen verschillende prijzen. Hoe hoger de prijs, hoe meer je hiervoor uiteraard krijgt. Maar wat je ook kiest, de tarieven zijn altijd relatief erg laag. Erg fijn is bovendien dat zij een uitgebreide sectie met FAQ’s hebben, waardoor het installeren nog eenvoudiger wordt, en dat je altijd ondersteuning kunt krijgen via het forum. Wil jij een site bouwen met WordPress, dan is TransIP daarvoor een ideale webhost.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn