Wespenbestrijding

3 oktober 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Heb jij echt overlast van wespen? Dan is het raadzaam om met wespenbestrijding aan de slag te gaan! Natuurlijk zijn deze diertjes in principe heel erg nuttig, ze ruimen immers rottend fruit en ander afval in de tuin op. En zolang er af en toe eentje door je tuin vliegt, heb je er ook niet echt last van dat ze er zijn. Het wordt echter een heel ander verhaal op het moment dat er een wespennest in de buurt van je woning zit, dan moet je gewoon wespenbestrijding inschakelen. Als er een nest zit, dan blijft het immers niet beperkt tot af en toe eens één wesp, maar dan heb je te maken met hele groepen die af en aan vliegen. Rustig in de tuin zitten is er dan niet meer bij, je voelt je daar dan gewoon niet meer prettig bij. Even buiten wat drinken of wat eten zit er dan ook niet meer in, want de beestjes zullen dan echt aanvallen op jouw glas of jouw bord. Een slok of een hap nemen wordt dan echt eng, want voordat je het weet krijg je dan een van deze diertjes in je mond en daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten! Als er bij jou woning in de buurt een wespennest zit, dan moet je dus zeker met wespenbestrijding aan de slag gaan!

Wespenbestrijding niet zelf doen!

Veel mensen zijn geneigd om ongediertebestrijding, en dus ook wespenbestrijding, zelf op te pakken. Ze kopen dan wat middeltjes in de winkel of zoeken op internet naar manieren om van het betreffende ongedierte af te komen. Dit is echter absoluut geen goed idee! En al helemaal niet als het gaat om een nest wespen, daar kunnen echt lelijke ongelukken van komen! Als leek heb je immers geen flauw benul van hoe je wespenbestrijding precies moet aanpakken:

  • je hebt geen kennis van zaken op dit gebied
  • je beschikt niet over de juiste materialen en bestrijdingsmiddelen
  • je hebt geen beschermende kleding om te dragen

Als je dan zomaar zelf aan de slag gaat en je weet niet goed wat je doet, dan loop je echt een groot risico. De kans is immers aanzienlijk dat je de diertjes boos maakt en we weten allemaal wat een boze wesp doet: steken. Aangezien je met het verwijderen van een nest een heel wespenvolk boos maakt, loop je grote kans dat het hele volk achter jou aankomt. Zelf met wespenbestrijding aan de slag gaan, betekent dus dat je grote risico’s loopt.

Professional inhuren

Het is dan ook vele malen verstandiger om een professional in te huren voor de wespenbestrijding. Deze is hier speciaal voor opgeleid en weet dan ook precies wat er gedaan moet worden. Deze specialist beschikt over de juiste materialen voor de verwijdering van het wespennest en draagt bovendien kleding die goed beschermt, zodat als er toch iets fout mocht gaan, hij niet zomaar gestoken kan worden. Heb jij nu ook last van een wespennest en ben je op zoek naar een specialist op het gebied van wespenbestrijding? Dan kun je deze persoon heel eenvoudig vinden via Beestjes Kwijt. Je kunt met hen contact opnemen via de gegevens die je vindt op wespennestverwijderen. Zij zoeken dan een specialist die zich bij jou in de buurt bevindt. Deze kan snel bij jou zijn en zij staan ook zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag voor jou klaar. Heb jij op heel korte termijn of pas over een paar dagen een specialist nodig op het gebied van wespenbestrijding, dan regel je dit dus heel eenvoudig via Beestjes Kwijt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn