Samen met mijn broer naar een slipcursus in Rijssen

3 oktober 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Samen met mijn broer naar een slipcursus in RijssenMijn broer en ik hebben een goede band met elkaar en dat hebben we altijd al gehad. Natuurlijk hadden we toen we jong waren wel eens ruzie, maar we gingen ook altijd heel leuk met elkaar om. Tegenwoordig zien wij elkaar niet meer zo heel vaak en dat vind ik best jammer. We wonen niet meer bij elkaar in de buurt sinds hij vorig jaar naar een andere stad verhuisde. Voor hem was het een logische beslissing, want nu heeft hij veel minder reistijd naar zijn werk. We zien elkaar nog wel op verjaardagen, of andere gelegenheden, maar je stapt niet zo maar bij elkaar binnen. Mijn broer is dol op auto’s, hij sleutelt graag en is vaak bezig met zijn auto, of die van iemand anders. Dat is erg handig, want vroeger kon hij ook vaak kleine dingetjes voor mijn auto repareren. Hij heeft een goede vriend die automonteur is en samen kunnen ze veel repareren. Voor veel van hun vrienden hebben ze auto’s gerepareerd in het verleden. Natuurlijk heb je voor een reparatie ook vaak gereedschap nodig, maar vaak konden ze in het weekend in de garage van zijn vriend het een en ander lenen. Vorig jaar had hij een kleine botsing met zijn auto, gelukkig kon hij geld besparen door een aantal dingen zelf te repareren. Het wegdek was die dag nat en hij slipte toen hij plotseling moest sturen, daardoor verloor hij de controle en botste tegen een paal op. Gelukkig was het niet zo erg en had hij niemand geraakt. Voor de grap zei ik na het ongeluk dat ik hem een slipcursus in Rijssen cadeau zou doen, omdat hij die wel kon gebruiken. Toen ik hem laatst sprak, vertelde hij me dat het ongeluk een jaar geleden was. Ik dacht dat een slipcursus in Rijssen nog steeds een goed idee was. In Nederland komt het regelmatig voor dat het wegdek nat is en voordat je het weet slip je. De cursus is iets wat we leuk samen kunnen doen. Een slipcursus in Rijssen zou leerzaam voor ons beide zijn en een goede reden om elkaar weer te zien.      

Een leuke en leerzame slipcursus in Rijssen 

Online zag ik op hetschwarzwald dat ze daar de slipcursus in Rijssen aanboden. Ik stelde het aan mijn broer voor en hij vond het een erg leuk idee. Op de site konden we de datums zien wanneer de slipcursus in Rijssen gegeven zouden worden en de eerst volgende cursusdag gingen we heen. Ik had van te voren een email gestuurd om te vragen of we moesten reserveren, maar dat was niet nodig. We begonnen die dag om half elf met een kopje koffie en een introductie. Daarna vertelden ze ons de theorie en gaven ze uitleg over wat we moesten doen in bepaalde situaties. We sloten de ochtend af met praktijkoefeningen. Het belangrijkste aan een slipcursus in Rijssen is natuurlijk de praktijk, gelukkig konden we genoeg oefenen. Na de dag kregen we een mooie certificaat.

Een echte aanrader

Ik vond de dag niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Ik denk dat iedereen er goed aan doet om een slipcursus in Rijssen te nemen, want het kan ongelukken voorkomen. Wij zijn daarna nog gezellig wat gaan eten met ze tweeën en hadden een zeer geslaagde dag. Een slipcursus in Rijssen is een aanrader voor iedereen met een rijbewijs

  • Het is erg leerzaam en leuk om te doen
  • Je leert door middel van theorie en praktijk
  • Het kan ongelukken in de toekomst voorkomen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn