Waar kan je een 3d printer vergelijken?

9 september 2019

Posted in Creatief en Decoratief

Op de school waar ik naartoe ga staat een 3d printer. Voor een project moest ik met het apparaat werken en dit vond ik erg leuk om te doen. Het eindresultaat van het project was niet geweldig, maar ik kreeg een goed idee van wat je met deze printers kunt doen. Ik vond het erg interessant om met het apparaat te werken en het leek mij leuk om er thuis ook mee aan de slag te gaan. Ik wilde graag een 3d printer vergelijken, zodat ik kon zien welke printer het beste voor mij zou zijn. Ik had niet veel geld om uit te geven, maar had gelezen dat er tegenwoordig ook steeds meer goedkope printers op de markt zijn. Ik vond de website 3dprinterkopengids.nl en kon met behulp van deze website een goedkope, maar goed printer kopen. Mijn school heeft een paar jaar geleden een 3d printer gekocht en verschillende opleidingen werken met deze printer. Om alvast kennis te maken met het apparaat, had een meester een klein project opgezet, zodat de studenten in mijn klas er alvast mee konden oefenen. Ik vond dit erg leuk om te doen en wilde er thuis ook mee gaan werken. Ik wilde graag eerst een 3d printer vergelijken, voordat ik er eentje zou kopen. Ik had niet veel geld op mijn rekening staan en was van plan om een printer te kopen van een paar honderd euro. Een leraar zei dat er tegenwoordig ook verschillende goedkopere printers op de markt zijn en dat deze prima zijn om mee te starten. Hij zei alleen dat je het beste eerst een 3d printer vergelijken kunt, zodat je zeker weet dat je waar voor je geld krijgt. Hij vond het leuk om te horen dat ik het project zo leuk vond en thuis aan de slag wilde gaan. 

Een website om een 3d printer te vergelijken

Toen ik online zocht naar manieren om een 3d printer te vergelijken, kwam ik de website 3dprinterkopengids.nl tegen. Deze website is gemaakt zodat je kan zien welke printer het beste is en er staan veel verschillende apparaten en merken beschreven, ook bespreken ze verschillende bouwpakketten. Voor mij was het fijn om te zien dat ze printers hadden ingedeeld in prijsklassen. Ik besloot om een 3d printer te vergelijken in de goedkoopste prijsklasse, omdat dit de printers waren die ik kon betalen. Uiteindelijk besloot ik om voor een goedkoop bouwpakket te gaan, omdat ik daarmee het meeste waar voor mijn geld zou krijgen.

Leuk om met de printer te experimenteren

Ik heb de printer nu een aantal weken thuis staan en vind het leuk om er mee te experimenteren. Het was even lastig om de printer in elkaar te zetten, maar gelukkig lukte het mijn. Mijn creaties zijn nog niet geweldig, maar ik wordt steeds iets beter. Als je een 3d printer vergelijken wilt, dan raad ik de website 3dprintergids.nl aan.

  • Deze website staat vol met informatie over printers
  • Er worden ook bouwpakketten besproken
  • Printers zijn ingedeeld in prijsklassen, zodat je gemakkelijk kunt kiezen
  • Ik heb een van de bouwpakketten gekocht
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn