Terug naar het verleden met een was stempel

4 september 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Bent u op zoek naar een nieuwe stempel voor uw bedrijf of als hobbyist? Bij stempels vindt u allerlei verschillende soorten stempels, bijvoorbeeld een was stempel, een brandstempel of een blinddrukstempel. U kunt stempels met uw eigen ontwerp laten maken, met of zonder logo. stempels.nl heeft een breed assortiment aan stempels en de juiste voor u zit er zeker tussen.

Was stempel

Op social media ziet u ze misschien soms langskomen: video’s waarin een was stempel wordt gedrukt. Het is echt iets van vroeger, maar het komt nu weer zo langzamerhand terug. Iedereen kan zelf eenvoudig een waszegel maken, alles wat ervoor nodig is, is iets om de was te smelten en te doseren, en natuurlijk ook de stempel. Hoe u precies te werk zal moeten gaan om de perfecte was stempel te maken hangt echter wel af van het soort zegellak dat u gebruikt.

Traditionele zegellak kunt u zo zorgvuldig smelten boven een brandende kaars. De lakstaaf kan wel gaan branden, dus dit moet wel voorzichtig gedaan worden. Draai de lakstaaf langzaam rond en u krijgt een mooie hoeveelheid vloeibare was. De hoeveelheid moet u op het oog bepalen. Nadat er voldoende was is gesmolten kunt u zachtjes op de staaf blazen zodat deze niet blijft branden en dan kunt u de gesmolten zegellak op het voorwerp dat u wil verzegelen gieten. Door met de lakstaaf kleine ronddraaiende bewegingen te maken zal het gesmolten was iets groter worden dan de stempel. Na het koude messing was stempel te bevochtigen kan u hem aanbrengen en stil houden tegen het was tot deze is gestold. Vervolgen is uw was stempel klaar! U kunt ook nog kiezen voor flexibele zegellak. Het verschil tussen flexibele en traditionele lak is dat een was stempel van traditionele zegellak zou kunnen breken bij postverzending, maar het oogt wel mooier en het behoudt juist haar verzegelfunctie door deze breekbaarheid. 

Andere stempels 

Naast de was stempel heeft stempels.nl ook nog een aantal andere soorten stempels:

  • Brandstempels. Deze stempels hebben een houten handvat en een onderzijde dat voorzien is van een metalen verwarmingselement waarin een inzetstuk van messing gezet kan worden. Deze inzetstukken kunnen worden verwisseld, net als de verwarmingselementen. De verwarmingselementen zijn ook beschikbaar in verschillende sterkten zodat u uw brandmerk kan stempelen op allerlei soorten ondergrond.
  • Slagstempels. Slagstempels zijn ideaal om er verschillende soorten materiaal mee te bewerken. De Posta slagstempels worden gemaakt uit zeer hard getrokken metaal en zijn van zeer goede kwaliteit waardoor ze extra lang meegaan. 
  • Blinddrukstempels. Blinddrukstempels, of ook wel reliĆ«fstempels, zorgen voor een persoonlijk kenmerk in uw documenten. Met een stempel als deze kunt u zoal boeken, enveloppen en briefpapier bewerken naar uw wensen. Een blinddrukstempel kan echter niet gekopieerd worden, waardoor deze soorten stempels ideaal zijn voor de beveiliging van een document. 
  • Hobbystempels. Natuurlijk zijn er ook stempels die u kunt gebruiken voor uw hobby. Er zijn bijvoorbeeld stempels voor kaartmakerij, voor decoratie en stempels met letters van het alfabet. Ze zijn allemaal breed toepasbaar en u kunt ze dus inzetten voor meerdere doeleinden.

Zoekt u dus naar een stempel van goede kwaliteit? Dan bent voor een was stempel, een hobbystempel of bijvoorbeeld een brandstempel bij stempels.nl aan het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn