Makkelijk zelf microcontrollers maken met Arduino

11 maart 2019

Posted in Webwinkels en Webshops

Arduino is een opensource computerplatform waarmee je allerlei computer gerelateerde dingen zelf kan bouwen. Het is rond 2004 ontwikkeld in Italië, voortbouwend op het Wiringplatform, en bedoeld om een compact, eenvoudig in gebruik en goedkoop bord te bouwen. Tot die tijd werden computerborden met name gebruikt door computeringenieurs en was het moeilijk voor de meeste mensen om zelf een computerbord te bouwen en er een code op te uploaden. Arduino heeft het mogelijk gemaakt dat leken makkelijk kunnen leren zelf een computerbord te maken en door de open source broncode is het makkelijk om verschillende codes op de Arduino te uploaden. Met de Arduino IDE software kunnen de gebruikers eigen code schrijven en die uploaden naar hun computerbord. Deze geschreven code heet een ‘sketch’. Doordat het Arduino platform makkelijk in gebruik is, kunnen vele mensen zoals kunstenaars, ontwerpers, hobbyisten, artiesten en andere geïnteresseerden makkelijk gebruikmaken van Arduino en haar producten en hier verschillende dingen mee bouwen. Arduino heeft verschillende soorten borden:

  • Uno
  • Duemilanove
  • Mega
  • Nano
  • BT
  • Mini
  • (pro-)micro

Als deze borden hebben verschillende eigenschappen en zijn nieuwer of ouder en kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Sommige zijn makkelijk aan een computer te koppelen, anderen hebben hier een speciale extensie voor nodig. Met een Arduino bord kan je dingen koppelen zoals schakelaars, lampjes, bluetooth, gps, enzovoort. Hierdoor kan je allerlei dingen bouwen die met elkaar kunnen communiceren. Word je hier enthousiast van en wil je ook graag iets bouwen met Arduino, dan kan je terecht op vanallesenmeer.nl. Bij Vanalles En Meer kan je, zoals de naam al zegt, van alles kopen, waaronder ook benodigdheden voor het bouwen van jouw bordcomputer. Je kan hier onder andere shields kopen die je als extra toepassingen op jouw bord kan bouwen. Vanaf €4,50 kan je al een bord kopen bij Vanalles En Meer.

Aan de slag met Arduino

Harrie is een technische computer hobbyist en bouwt graag zijn eigen dingen om zijn ideeën uit te voeren. Bij voorkeur werkt hij met Arduino, omdat dit makkelijk in gebruik is en niet de hoofdprijs kost. Vooral als hij dit aanschaft op Vanalles en Meer, waar hij een ruim assortiment kan vinden aan elektronica componenten. Hij vertelt over zijn ervaring: “voor het bouwen van mijn nieuwste idee met een tracker, was ik op zoek naar een goed bord. Ik heb al eerder componenten bij Vanalles en Meer besteld en ben altijd zeer tevreden over hun service en de producten die zij leveren. Ik kan altijd alles vinden wat ik nodig heb en het wordt snel geleverd, waardoor ik snel aan de slag kan met mijn projecten. Ze staan mij ook altijd goed te hulp bij vragen of problemen en ik ben erg te spreken over hun klantenservice. De levering van de producten is ook snel, wat ik erg fijn vind, want als ik een idee heb, wil ik die zo snel mogelijk uitvoeren. En Vanalles en Meer weet altijd, als PostNL meewerkt, snel te leveren, zodat ik snel met mijn project aan de slag kan. Dat maakt mij een erg tevreden klant!”

Overige elektronica componenten

Naast onderdelen voor de open source computerplatform, kan je bij Vanalles en Meer ook materialen kopen voor 3D-printen, Led lampen, RC modelbouw, gadgets en andere elektronica. Dit maakt van Vanalles en Meer hét platform voor elektronica componenten voor de hobbyist, maar ook voor de professional. Door hun grote assortiment, hun snelle levering en verschillende betalingsmogelijkheden, is Vanalles en Meer een favoriet onder vele techneuten. De producten worden zowel per brievenbus post als per pakket verzonden binnen Nederland, België en Duitsland.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn