Werkt acupunctuur bij hooikoorts?

12 januari 2020

Posted in Mens en gezondheid

Hooikoorts is totaal geen ernstige, maar wel een hele vervelende allergie. Elk jaar opnieuw, in de lente, krijgen mensen ontzettend last van hoest- en niesbuien en soms zelfs benauwdheid. Daar wil je natuurlijk iets aan doen. Er zijn genoeg pilletjes en middeltjes op de markt die je via de huisarts kunt krijgen om de symptomen te bestrijden, maar heb je al eens gedacht aan acupunctuur bij hooikoorts? Zoek daarvoor een professionele acupuncturist via de website acupuncturistenoverzicht. Het principe van acupunctuur ligt in het herstellen van de energiebanen (ook wel meridianen genoemd) in je lichaam, waarna het lichaam in principe zichzelf herstelt. Acupunctuur bij hooikoorts helpt doordat de klachten ontstaan vanuit een overreactie van het afweersysteem. Die overreactie komt altijd voort vanuit een bepaalde onbalans in je lichaam, want hij hoort er van nature natuurlijk niet te zijn. Je lichaam weet namelijk heel goed hoe het in balans moet blijven/komen, maar moet daar wel de mogelijkheid toe krijgen. Als er een onbalans bestaat in de meridianen krijgen bepaalde delen van je lichaam minder of teveel energie. Daardoor ontstaat een reactie elders in je lichaam, vaak ter compensatie, zoals een heftigere werking van je afweersysteem. Daardoor reageert het veel te heftig op stofjes die je lichaam normaal gesproken prima kan hebben, zoals pollen. Acupunctuur bij hooikoorts kan dan helpen, doordat het lichaam terug in balans komt, en dus ook het afweersysteem tot rust komt en niet meer zo heftig reageert. 

Wordt acupunctuur bij hooikoorts vergoedt?

Acupunctuur valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, en wordt dus alleen vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Bij sommige verzekeraars wordt het zelfs helemaal niet vergoed. Als je dus acupunctuur bij hooikoorts wilt proberen is het slim om eerst even je polis te controleren alvorens je een afspraak maakt. Daarnaast kun je ook beter die professionele acupuncturist zoeken via de website van acupuncturistenoverzicht dan dat je gaat googlen. Daar vindt je namelijk een compleet overzicht van alle acupuncturisten die aangesloten zijn bij de officiƫle beroepsorganisatie, en dus werken volgens bepaalde standaarden. Acupunctuur bij hooikoorts (of welke andere klacht dan ook) geef je namelijk de beste kans als je bij een professional aanklopt en niet bij een of andere hobbyist.

Met welke klacht naar de acupuncturist?

Doordat een acupuncturist in feite jouw hele lichaam behandelt en zich niet enkel focust op het gebied van de klacht helpt het bij diverse aandoeningen. Acupunctuur bij hooikoorts inzetten gebeurt heel veel, maar ook andere (vooral chronische) klachten komen ervoor in aanmerking, zoals:

  • Hoofdpijn
  • Slecht kunnen slapen
  • Moeite hebben met het stoppen met roken
  • Veel stress ervaren
  • Of zelfs een depressie of burnout hebben

Acupunctuur werkt bij hooikoorts en vele andere klachten doordat het je lichaam terug in balans brengt. Als gevolg daarvan herstelt je lichaam zichzelf als het ware. Het is dus niet zo dat de naaldjes die de acupuncturist inbrengt jouw klachten verhelpen. Het enige wat die doen is de eventuele blokkades in jouw meridianen opheffen of bepaalde meridianen extra stimuleren. Als alle energie daarna weer goed door je lichaam stroomt kan het zelf de klachten opheffen en dat ga je merken aan een afname in symptomen. Als je nog nooit acupunctuur bij hooikoorts hebt geprobeerd moet je dat zeker eens doen. Het heeft namelijk hele mooie resultaten, en absoluut geen bijwerkingen, en dat kun je van de medicijnen die je van de huisarts krijgt helaas niet zeggen… 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn