Wat levert een cursus snellezen je op?

7 oktober 2020

Posted in Coaching en Workshops

Moet jij elke dag een grote hoeveelheid teksten lezen  en heb je er moeite mee om alle informatie te verwerken? Wil je dit graag vele malen effectiever en bovenal sneller doen? Dan is een training snellezen via snellezen.com misschien wel iets voor jou.Deze is bedoeld om jou te leren hoe je grote lappen tekst gestructureerd tot je kunt nemen, beter kunt begrijpen en daarnaast ook makkelijker kunt onthouden. Dit is super handig voor mensen die (voornamelijk voor hun werk) elke dag veel moeten lezen. En dan hebben we het echt niet alleen over boeken of artikelen. Je leest namelijk op een dag veel meer dan dat, denk maar eens aan emails, presentaties, leerstof en samenvattingen van vergaderingen. Als je al deze dingen volledig zou moeten lezen en je hebt die training snellezen niet gedaan dan kan het je wel eens heel erg veel tijd gaan kosten. Deze tijd kun je natuurlijk veel beter besteden, dus zet vandaag nog stappen om sneller, gestructureerder en efficiĆ«nter te leren lezen.Deze training snellezen is te volgen op verschillende manieren, namelijk:

  • Als een open training waar je je in je eentje voor inschrijft
  • Als een In-Company training voor jou en je collega’s
  • Als workshop en lezing voor grote groepen 

Ze kunnen je namelijk zowel een uitgebreide (en dus interactieve) training aanbieden op dit gebied, als langskomen op jouw locatie om er een interessante lezing over te geven. Deze lezing zit ook al boordevol praktische tips, en dus gaan jij en je collega’s daar ook al veel aan hebben.

Eendaagse open training snellezen

De meest gekozen optie voor de training snellezen van deze aanbieder is de eendaagse open cursusvariant. Bij deze variant meld je je in je eentje aan, maar volg je de training in groepsverband. Je kunt dit doen op een van de vijf locaties, welke gelegen zijn in Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle en Alkmaar. Er zit er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. Overigens kun je deze training snellezen ook gewoon online volgen als je dat prettig vindt. Je hebt dan minder mogelijkheden om direct vragen te stellen aan de persoon die de training geeft, maar het is zeker mogelijk om feedback te krijgen. En dan hoef je er tenminste niet de deur voor uit, wat veel mensen heel erg prettig vinden.

Wat leer je tijdens zo’n cursus snellezen?

Twijfel jij nog of zo’n training snellezen iets voor jou is? Dan zetten we hier speciaal voor jou nog even op een rijtje wat je er allemaal gaat leren. Het allerbelangrijkste is dat je gaat leren filteren wat wel en niet belangrijk is aan een tekst, en alleen de juiste dingen met aandacht leest en onthoudt. Als je deze kunst eenmaal bezit dan kun je al veel sneller lezen. Daarnaast leer je hoe je je beter kunt concentreren en ongevoeliger kunt worden voor afleiding, iets wat ook erg belangrijk is tijdens het lezen. Door vervolgens complexe informatie sneller en efficiĆ«nter te verwerken hou je veel tijd over voor andere dingen, ook doordat je niks meer vergeet. Lijkt dit je wel wat? Schrijf je dan snel in voor deze open training snellezen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn