Verruim je geest met mindfulness in Amsterdam

29 januari 2021

Posted in Coaching en Workshops

Mindfulness is eigenlijk een paradoxaal fenomeen als je er over nadenkt, maar het is precies het paradoxale wat het zo aantrekkelijk maakt. De mens is immers een paradoxaal wezen pur sang. Het is dan ook niet zo gek dat we als mens iets nodig hebben dat beantwoord aan onze paradoxale natuur. Zo zijn we heel erg gebrand op vrijheid, maar tegelijkertijd houden van geborgenheid, veiligheid en structuur. Vrijheid is bijvoorbeeld heel mooi wanneer je bijvoorbeeld probeert onder het juk van een externe kracht uit te komen. Maar als je die vrijheid dan eenmaal hebt bereikt, dan komt het besef dat alle verantwoordelijkheid op je eigen schouders rust. Het verlangen naar een externe macht komt dan net zo hard weer terug. Je wilt beide, maar ze zijn heel lastig met elkaar te verenigen. Als het gaat om mindfulness in Amsterdam, dan zie je zowel een focus op het verruimen van de geest als het beperken van de aandacht. Deze lijken dus direct met elkaar in strijd te zijn. Het is dan ook goed om mindfulness in Amsterdam op verschillende niveaus of vanuit verschillende perspectieven te benaderen, zodat de tegenstrijdigheden toch met elkaar in het reine komen. Via Beyond Mindfulness kun je een cursus mindfulness in Amsterdam volgen. Je kunt met een dergelijke cursus leren om je aandacht te focussen. In plaats van een uitgewaaierde blik die alle kanten op gaat, breng je alles terug naar een centrale focus. In deze zin beperk je je geest dus bijvoorbeeld tot het hier en nu. Maar hierin zit de crux, want voorheen was je niet of veel minder gefocust. De aandacht was versplinterd en door die versplintering van de aandacht was er juist helemaal geen focus. Door je op teveel dingen te focussen, focus je je uiteindelijk op niets. Maar dankzij mindfulness in Amsterdam, kun je die focus weer terugbrengen. Je kunt je emoties daardoor veel beter duiden. In plaats van dat je 100 emoties of gevoelens hebt die als een storm in jou woeden, kun je dankzij mindfulness met een zekere rust en kalmte naar die stom kijken en daardoor dus ook beter zien welke emoties in jou huizen, waar ze vandaan komen, waar ze aan zijn gelinkt etc. Door deze focus leer je jezelf beter begrijpen en daardoor verrijk je je geest. De scherpere focus op het ene niveau, schept de mogelijkheidsvoorwaarden om je geest op een hoger niveau te verruimen. Dit komt doordat je de dingen op dat hogere niveau beter kunt overzien. Dat is dan ook de kracht van mindfulness in Amsterdam. 

Meld je aan voor mindfulness in Amsterdam via beyondmindfulness.nl

Als je meer wil weten over mindfulness in Amsterdam of als je je aan wilt melden voor een cursus of retraite, dan kan dat allemaal via de site van beyondmindfulness.nl. Zo lees je op de site ook meer over waarom je bij Beyond Mindfulness voorbij de normale mindfulness gaat. 

De verschillende mogelijkheden bij Beyond Mindfulness

Je kunt mindfulness in Amsterdam bij Beyond Mindfulness op verschillende manieren beleven. Dit uit zich in verschillende cursussen en trainingen zoals: 

  • Mindfulness workshop
  • Angst coaching
  • Training zelfcompassie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn