Uitstekende brochures drukken

30 september 2016

Posted in Marketing en Promotiemateriaal

Een goede brochure doet wonderen voor de naamsbekendheid van je bedrijf of organisatie. Wanneer je brochures laat drukken, dan weet je zeker dat meer mensen geïnteresseerd zullen zijn in wat je precies te vertellen hebt. Consumenten vinden het leuk om een brochure te lezen, in tegenstelling tot het bekijken van reclames op tv. Wanneer iemand een boekje oppakt is hij of zij oprecht geïnteresseerd in de inhoud, je kunt dus veel dieper ingaan op een onderwerp. Brochures drukken is hartstikke goedkoop en relatief eenvoudig te organiseren. Als je alles goed regelt heb je binnen een paar dagen je eerste serie in huis. Waar moet je aan denken als je brochures laat drukken?

  • Degelijke inhoud
  • Mooie lay-out
  • Aantal pagina’s
  • Hechting

In de eerste plaats moet je natuurlijk zorgen dat de inhoud van je brochure van goede kwaliteit is. Mensen lezen je brochure om iets te weten te komen van het onderwerp. Wanneer ze geen nuttige informatie tegenkomen in het boekje leggen ze dit snel weer aan de kant. Het is daarom belangrijk om brochures te drukken met voldoende degelijke informatie. Probeer ook een aantal leuke feitjes of anekdotes in het werk op te nemen. Op deze manier houd je lezers geïnteresseerd in het stuk en zorg je dat ze doorlezen. Naast een degelijke inhoud is het ook van belang dat je productie mooi oogt. Wanneer je brochures laat drukken is het daarom verstandig om rekening te houden met de lay-out. Zorg voor veel relevante foto’s en kies voor duidelijke lettertypes. Verduidelijk je tekst met mooie afbeeldingen, maar zorg tegelijkertijd dat de pagina’s niet te druk worden. Laat ruimte voor de lezer om even te ontspannen. Brochures drukken is een constante strijd tegen jezelf: je wilt zo veel mogelijk informatie opnemen, maar de meeste lezers hebben aan de helft van de tekst al meer dan genoeg. Verplaats je in je lezers en maak de juiste keuzes.

Brochures drukken: pagina’s en hechting

Bij de meeste drukkerijen is het mogelijk om extra keuzes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven uit hoeveel pagina’s de brochure gaat bestaan. Wanneer je de brochures laat drukken is het dan voor iedere betrokkene duidelijk hoe groot het stuk gaat zijn. Wanneer je weet hoeveel pagina’s je tot je beschikking hebt, kun je bovendien eenvoudiger keuzes maken of stukken wegknippen.  Je kunt gerichter beslissingen nemen. Tot slot moet je ook even stilstaan bij de hechting van de brochure. In de meeste gevallen wordt het boekwerk geniet maar dat is niet altijd ideaal. Je kunt daarom ook kiezen voor een speciaal soort lijm, waarmee de pagina’s stevig vast blijven zitten. Welke hechting je uitzoekt is afhankelijk van je vormgeving en ook van de uitgaven die je kunt doen. Nietjes zijn vaak goedkoper dan een lijmhechting. Mensen met minder budget kiezen daarom al snel voor deze eerste optie. Brochures drukken zonder nietjes kan lezers echter verrassen. Je lokt klanten door je slimme vormgeving. Maak een eigen afweging en bepaal waar de prioriteit ligt. Brochures drukken is geen kinderspel, maar met een beetje inzet heb je binnen korte tijd een mooi boekwerk voor je liggen.

Een steuntje in de rug

Brochures drukken is voor veel mensen een uitdaging. Soms moet er een beslissing worden genomen waar je echt niet uitkomt. Gelukkig kun je dan bij je drukkerij terecht. Zij kunnen je over het algemeen helpen bij het maken van belangrijke keuzes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Zogedrukt. Deze digitale drukker staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook kun je hier terecht bij specifieke vragen over kosten of drukmethodes. Surf direct naar https://www.zogedrukt.nl/brochures-drukken en bekijk alle mogelijkheden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn