Stretchfolie voor leveringen 

13 september 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ik heb al een aantal jaar een bedrijfje dat verschillende artikelen verkoopt voor huishoudens. Wij verkopen bijvoorbeeld elektrische apparaten zoals strijkbouten, maar sinds kort ook serviezen. Wij proberen elk jaar snel te groeien, dat doen wij door meer artikelen aan te bieden van wat wij al verkopen en nieuwe artikelen aan te bieden. Wij hebben een aantal klanten die graag enkele dozen per bestelling afnemen, maar er zijn ook klanten die hele pallets bestellen. De leveringen per pallet komen tegenwoordig steeds vaker voor. Bij een levering is het altijd erg belangrijk dat de artikelen goed verpakt en de dozen goed gestapeld zijn. Wij zijn altijd verantwoordelijk voor de goederen tijdens de levering, gaat er iets kapot dan zijn de kosten voor ons. Staat de levering eenmaal bij de klant, dan zijn zij verantwoordelijk. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat artikelen beschadigd worden geleverd en dat de klant het pas ziet wanneer de dozen worden geopend, dit vergoeden wij dan ook. Om zoveel mogelijk schade en kosten te besparen tijdens het transport proberen wij de dozen en artikelen zo goed mogelijk te verpakken. Is er veel lege ruimte in een doos dan vullen wij dat op met papier en breekbare artikelen worden altijd extra verpakt met bubbeltjesplastic. Is een doos zwaarder dan tien kilo, dan gebruiken wij dubbellaag karton. Om tijdens het transport het bewegen en vallen van dozen te voorkomen gebruiken wij stretchfolie die wij om de pallet wikkelen. Wij gebruikten niet altijd stretchfolie bij pallets, maar zijn dit gaan gebruiken nadat wij enkele keren schade hadden. Sinds wij stretchfolie gebruiken hebben wij minder vaak schade.

Stretchfolie kopen wij bij Wierdense verpakkingen

Er zijn in Nederland veel verschillende leveranciers van stretchfolie. Voor het beste resultaat koop je materiaal van goede kwaliteit. Je wilt namelijk een constante druk op de dozen uitoefenen, zodoende zorg je voor extra stabiliteit en dat niets kan bewegen. Het is ook mogelijk om folie te gebruiken voor losse artikelen, dit gebruiken ook voor diverse artikelen. Wij kopen onze folie bij Wierdense Verpakkingen. Bij deze leverancier weten wij dat wij kwaliteit kopen. Een ander voordeel is dat zij zeer snel kunnen leveren. Heb je op een moment onverwacht geen folie meer, dan kunnen zij binnen vierentwintig uur leveren, ook in het weekend en avonden. Het is ons helaas een paar keer overkomen dat wij bijna zonder zaten, het is dan fijn dat er snel geleverd kan worden.    

Dit is waarom wij stretchfolie gebruiken

Voor ons is stretchfolie onmisbaar. Wij gebruiken het om verschillende artikelen te verpakken, maar vooral als bescherming van grote leveringen. Je kan veel schade en kosten voorkomen door leveringen goed te verpakken. Natuurlijk heb je extra kosten door de folie te kopen, maar die betalen zich terug met de schade die voorkomen wordt. Maar folie heeft ook veel meerwaarde, de klant ziet bijvoorbeeld dat je zijn, of haar bestellingen zo goed mogelijk wilt beschermen. Daarnaast wil je niet alleen schade beperken voor je eigen bedrijf, maar ook voor de klant. Als je regelmatig beschadigde artikelen aan de klant levert, dan kan dit de relatie schaden. Er moeten weer nieuwe artikelen geleverd worden, of de klant moet wachten tot de volgende levering. In de tussentijd is het goed mogelijk dat de artikelen uitverkocht zijn. Dit wil een klant altijd voorkomen, omdat ze zo omzet en winst missen.

Wij gebruiken stretchfolie, omdat:  

  • Stretchfolie voorkomt veel schade tijdens transport
  • Je laat aan je klanten zien dat je serieus omgaat met de leveringen
  • Het leveren van beschadigde artikelen is slecht voor de relatie met de klant
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn