Jeugdtheater

31 juli 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Voor kinderen is het goed als zij al jong in aanraking komen met cultuur, jeugdtheater is hiervoor een uitermate geschikt middel. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je cultuur kunt beleven, maar een theatervoorstelling is altijd een goede manier om kinderen hier al jong wat kennis mee te laten maken. Idealiter zorgen ouders hier natuurlijk voor, maar lang niet iedereen gezin heeft hiervoor de financiële middelen. Ook is het zo dat de ouders niet altijd georiënteerd zijn op dit soort zaken, zij realiseren zich lang niet altijd hoe belangrijk het voor de ontwikkeling is om de kids met dergelijke zaken kennis te laten maken. Daarom is het al jaren zo dat basisscholen de taak op zich nemen om jeugdtheater te bezoeken of zelfs voorstelling naar school te halen. Dat laatste wordt steeds gebruikelijker en het heeft voor de school ook zeker voordelen. Zo zit je niet met het probleem van vervoer, want een hele klas met kinderen naar het plaatselijke theater vervoeren kan best een uitdaging zijn. Je moet dan immers genoeg volwassenen hebben om de groep te begeleiden en met de drukke schema’s van de ouders van nu is dit vaak een heel lastige opgave. Jeugdtheater op school is dan ook echt een uitkomst, dat is een heel stuk eenvoudiger in de organisatie!

Jeugdtheater van Fabela-Rozo

Als je op jullie school ook iets wilt organiseren op het gebied van jeugdtheater, dan is het natuurlijk altijd de vraag hoe je dit nu het beste aan kunt pakken. Waar vind je een theatergroep die naar jullie toe wil komen? En heb je dan wel een leuk programma? Het antwoord op deze vragen is Fabela-Rozo theaterproducties. Zij komen graag naar je toe met hun voorstellingen! Het leuke is bovendien dat je bij hen uit verschillende opties kunt kiezen, zij hebben voor iedere leeftijdscategorie minstens één voorstelling beschikbaar. Ook maken zij jeugdtheater op maat, zij stemmen het af op de behoefte die jullie hebben. Voorbeelden van voorstellingen die zij aanbieden en die zij op maat kunnen maken voor jullie zijn:

  • Angsthazen – een les over hoe je met angsten om kunt gaan
  • Plastic Piraten – over milieubewustzijn
  • Wild Breien – een voorstelling over wie we zijn en waar we vandaan komen
  • Het ei van Columbus – een geschiedenis over de zeereis van Columbus

Dit zijn uiteraard slechts een paar voorbeelden. Sommige van deze zijn voor alle leeftijden geschikt, andere zijn specifiek op een bepaalde leeftijdscategorie gericht. Maar het geeft wel aan dat jeugdtheater leuk en leerzaam tegelijkertijd kan zijn en dat Fabela-Rozo diverse mogelijkheden biedt!

Niet alleen voor basisscholen

Hiervoor hebben we het voornamelijk gehad over de mogelijkheid van het aanbieden van jeugdtheater op basisscholen, maar deze theatergroep biedt meer mogelijkheden. Zo komen zij ook graag naar middelbare scholen. Ook de jeugd op de middelbare school kan ontzettend genieten van een leuke theatervoorstelling en dit past bovendien in het lesprogramma van culturele vorming. Voor deze leeftijd hebben ze bij Fabela-Rozo speciale theatervoorstellingen klaar liggen, waar zij mee aan de slag kunnen gaan. Jeugdtheater is daarnaast ook heel geschikt om uit te voeren op andere plaatsen, zoals een bibliotheek. Je kunt bij Fabela-Rozo bovendien niet alleen maar complete voorstellingen boeken, je kunt hen ook inschakelen voor het houden van workshops. Dit kan ook in combinatie met een voorstelling. Op die manier maak je het voor de jeugd nog interessanter, het komt zo allemaal veel dichter bij hen te staan en zij leren er op deze manier echt veel over. Wil jij ook de jeugd van jouw school in aanraking brengen met jeugdtheater, dan moet je dus zeker eens contact opnemen met Fabela-Rozo.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn