Hoe onmisbaar is een luchtreiniger in ons dagelijkse leven?

24 december 2018

Posted in Mens en gezondheid

Is het niet ironisch dat we zo zorgvuldig zijn met het wassen van het voedsel dat we eten, organisch fruit en groenten kopen, nooit ongezuiverd water drinken, maar wel elke seconde van de dag vervuilde lucht blijven inademen? De lucht die je inademt bereikt elk deel van je lichaam door je bloed. Het beïnvloedt sterk je longen en luchtwegen. Dus waarom negeren we de kwaliteit van de lucht die we inademen en investeren we niet in een luchtreiniger? Zonder dat is alleen kijken naar wat we eten of drinken niet genoeg. Waarom hebben we een luchtreiniger nodig? Nou, het industriële afval en de vervuiling van voertuigen in stedelijke omgevingen beschadigen duizenden longen elk jaar, beetje bij beetje. Neem bijvoorbeeld India: 14 grote Indiase steden haalden de WGO-lijst van de meest vervuilde steden ter wereld. De bevolking in India en het gebrek aan luchtkwaliteitsnormen maken het cruciaal voor de Indiërs om een ​​efficiënt luchtzuiveringssysteem te hebben op openbare plaatsen, in hun auto’s en zelfs binnenshuis omdat de lijn tussen de vervuilingsvrije zone en het buitenleven in de loop der jaren is vervaagd. Maar de luchtvervuiling limiteert zich niet tot India. We hebben nauwelijks nog een verschil tussen binnenlucht en buitenlucht. Open de ramen en er komt een straal onzuivere lucht binnen en buiten. Tenzij je natuurlijk het geluk hebt om op een hoger niveau te leven. Maar zelfs dan ben je nog vatbaar voor het inademen van onzuiverheden binnenshuis. Hieronder de meest voorkomende huishoudelijke onzuivere lucht waaraan we dagelijks worden blootgesteld.

  • Vluchtige organische stoffen uit lijm, verf, schoonmaakmiddelen, pesticiden en andere willekeurige huishoudelijke voorwerpen.
  • CFK’s van koelkasten.
  • Tabaksrook.
  • Schimmels en meeldauw.
  • Koolmonoxide.
  • Stikstofdioxide.
  • Asbest.
  • Roet en gassen bij het koken.

Wie is het meest kwetsbaar zonder luchtreiniger in huis?

Kinderen zijn meer vatbaar voor deze schadelijke chemicaliën omdat hun immuunsysteem en longen niet volledig zijn ontwikkeld om de nadelige effecten tegen te gaan. Dat geldt ook voor oudere mensen wier immuunsysteem en andere fysiologische systemen beginnen af te takelen. Daatnaast lopen mensen met aandoeningen van de luchtwegen ook een hoger risico dan anderen. En iets wat vaak over het hoofd gezien wordt, zijn huisdieren. Huisdieren lopen een hoog risico om gezondheidsklachten te ontwikkelen door het inademen van onzuivere lucht omdat ze het aanvankelijke ongemak van de symptomen niet kunnen overbrengen. Ze staan ​​dichter bij de grond dan wie dan ook en worden daarom meer blootgesteld aan de zwaardere giftige lucht die zich boven de vloer nestelt. De onzuiver lucht en giftige chemicaliën zijn niet altijd duidelijk waarneembaar, maar na verloop van tijd begint vertoont hun effect zich op onze gezondheid. Zelfs sommige symptomen blijven onopgemerkt, zoals: kortademigheid, prikkelbare ogen, stofallergieën, loopneus, slaperigheid en prikkelbaarheid. Deze symptomen zijn zo gewoon geworden dat we ze negeren. Maar dit is geen manier om te leven. We verdienen allemaal om naar ons volle potentieel te leven en een gezond lichaam te hebben. Daarom kan een luchtreiniger een oplossing bieden. Sommigen van ons vallen zelfs ten prooi aan ergere effecten zoals: chronische aandoeningen van de luchtwegen, cardiale blokkering en kanker.

Waarom kiezen voor een luchtzuiveringssysteem?

Een luchtreiniger brengt ons een aantal voordelen van thuiszorg tot gezondheidszorg en heeft al meermaals bewezen een zegen te zijn voor mensen. Een luchtreiniger maakt ons leven gemakkelijker en onze huizen schoner. Met de veilige lucht om je heen van een luchtreiniger, voel je je energiek, vol leven, raak je de ademhalingsproblemen kwijt die je begon te ontwikkelen, en je lichaam zal je bedanken. Gebruik een luchtreiniger van Luchtreiniger en bescherm iedereen in huis tegen chronische luchtaandoeningen. Bekijk het aanbod op luchtreiniger.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn