Hoe kan ik de hoogte van alimentatie wijzigen?

3 april 2020

Posted in Financiën en Verzekeringen

Als je al jaren hetzelfde bedrag aan alimentatie betaalt aan je ex-partner, dan vraag je je vast wel eens af of je die alimentatie kunt wijzigen. De situatie kan inmiddels veranderd zijn waardoor de hoogte van de alimentatie die je op dit moment betaalt kan worden aangepast. Via alimentatie-wijzigen.nl kun je een gratis check aanvragen. En als daaruit blijkt dat inderdaad de hoogte van je alimentatie kunt wijzigen kun je ze direct inschakelen om dit allemaal voor je in orde te maken. Deze website is namelijk in het leven geroepen door Meesters & Meer advocaten & mediators. Zij behandelen natuurlijk vaker zaken waarbij men de hoogte van de alimentatie wil wijzigen, en via deze website geven ze je alvast wat informatie over hoe dit in zijn werk gaat. 

Wanneer kun je je alimentatie wijzigen?

Er kunnen meerdere redenen bestaan waarom je de hoogte van de door jou te betalen alimentatie wijzigen kunt. Je kunt daarbij denken aan onder andere de volgende:

  • Je ex-partner is meer gaan verdienen
  • Je ex-partner is gaan samenwonen met zijn/haar nieuwe partner
  • Eén of meerdere kinderen zijn 18 jaar geworden
  • Je bent zelf minder gaan verdienen

Er dient dus wel echt een wijziging in de omstandigheden van één of beide partijen te zijn geweest, anders kun je niet zomaar je alimentatie wijzigen. Daar is echter wel een uitzondering op. Soms komt het namelijk voor dat een rechterlijke uitspraak met betrekking tot alimentatie al van begin af aan niet aan de zogenaamde wettelijke maatstaven heeft beantwoord. Dit kan gebeuren als er tijdens deze beoordeling uit is gegaan van onjuiste informatie of onvolledige gegevens. In dat geval kun je dus ook achteraf de hoogte van de alimentatie wijzigen. Bedenk je echter wel dat het in zo’n geval ook mogelijk is dat je juist meer gaat betalen, omdat het maar net afhangt van in wiens voordeel de eerdere, onjuiste uitspraak was. Ben je echter benieuwd naar hoeveel je zou moeten betalen volgens de maatstaven van de huidige, veranderde situatie? Neem dan contact op met de advocaten en mediators van Meesters & Meer, want voor hetzelfde geld ben je straks minder geld kwijt elke maand!

Hoe hoog hoort mijn alimentatie te zijn?

Of je nu elke maand alimentatie ontvangt van je ex-parter of deze juist aan diegene moet afstaan, de hoogte ervan kan wijzigen door veranderde omstandigheden. Het is belangrijk dat beide partijen in de gaten houden dat er niet teveel of te weinig wordt betaald. Als één van jullie (of misschien wel samen, in goed overleg) advies wil met betrekking tot de hoogte van de alimentatie kun je terecht bij de professionals van Meesters & Meer advocaten en mediators. Ze kunnen dan aan de hand van jullie huidige omstandigheden en gegevens een nieuwe inschatting maken en vertellen of de alimentatie wijzigen aan de orde is. Zo ja, dan kunnen ze voor jullie de juiste contracten opstellen, waarmee jullie alles rond kunnen krijgen. Dit neemt minder tijd in beslag dan je zou denken, en gebeurt altijd met persoonlijke aandacht en indien nodig, mediation. De kans bestaat namelijk dat je ex-partner het er niet mee eens is, en dan kan het nodig zijn om begeleiding te ontvangen van iemand die weet hoe je daarmee omgaat. Daarom werken ze bij Meesters & Meer zowel met advocaten als mediators, zodat ze jullie op professionele wijze kunnen begeleidingen bij dit soort wijzigingen, zelfs als jullie elkaar niet meer kunnen luchten of zien… 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn