Eenvoudig makelaar vergelijken: waar moet je aan denken?

5 april 2018

Posted in Woning en Tuin

Wij mensen houden van structuur. Daarom hebben we moeite met het afscheid nemen, bijvoorbeeld van een woning waar we lang hebben gewoond. Veel huiseigenaren houden te lang aan een woning vast, omdat ze nog niet klaar zijn voor de volgende stap. Ik was net zo iemand; ik heb lang getwijfeld. Toen ik dan eindelijk besluit om wel te verkopen, had ik daar een geschikte makelaar voor nodig. Iemand die me begreep en waar ik een klik mee had. Om eenvoudig één makelaar te vergelijken met de andere, heb ik gebruikt gemaakt van makelaarskosten.nl. Zij hebben een handige vergelijkings-check, waarmee je direct kunt zien welke makelaar voor jou het voordeligst is. Graag zou ik mijn ervaringen met deze site willen beschrijven, zodat andere verkopers daar misschien wat aan hebben. Je doorloopt een aantal stappen:

  • Gegevens invullen
  • Offertes ontvangen en doorzoeken
  • De juiste afweging maken

Het is eenvoudig een makelaar vergelijken met de concurrentie op het moment dat je weet hoeveel men gemiddeld vraagt. Daarvoor is het weer belangrijk om regionaal te werk te gaan. In iedere provincie van Nederland rekenen makelaarskantoren immers een ander courtage. Bovenstaande site vraagt daarom in eerste instantie om wat gegevens. Je vult het adres van de woning in, maar ook je eigen contactinformatie en de plaats waar de woning staat. Zo is het voor de site een stuk makkelijker om geschikte makelaars te benaderen en kun jij eenvoudig één makelaar vergelijken met de rest. Wanneer je al je gegevens hebt genoteerd stuur je het formulier op. Dat wordt dan vrijwel direct in behandeling genomen. Je krijgt daarvan een bevestigingsmail. De mail was bij mij terechtgekomen in het spamfilter, dus let daar even goed op! Na ongeveer 48 uur krijg je een aantal offertes toegestuurd. Deze zijn afkomstig van verschillende makelaarskantoren in de buurt van je woning. Het is zo heel eenvoudig om een specifieke makelaar te vergelijken met de concurrentie.

Eenvoudig makelaar vergelijken: de juiste afweging

Wanneer je de offertes hebt ontvangen, is het belangrijk om deze rustig tegen elkaar af te wegen. Daarbij moet je een aantal zaken in het achterhoofd houden. Voor mij was het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ik zelf de bezichtigingen deed. Ik wilde graag weten wie er in mijn huis zou komen wonen. Dat gaf me een stukje rust. Een bijkomend voordeel: ik was iets goedkoper uit, omdat de makelaar dit werk dan niet hoefde te doen. Dankzij deze offertes kon ik eenvoudig een makelaar vergelijken die de bezichtigingen zelf deed, met een makelaar die mij dat zelf liet doen. Ik moest ook beslissen hoe actief de makelaar met mijn woning bezig zou zijn. Daarin zijn verschillende gradaties. Zo kun je gaan voor actieve inmenging, maar ook voor een veelal passieve houding. Ik wilde mijn woning het liefst zo snel mogelijk verkopen, dus de makelaar mocht wat mij betreft helemaal losgaan. Wil jij eenvoudig een makelaar vergelijken met een andere? Maak dan gebruik van de diensten van makelaarskosten.nl. De vergelijkings-check heeft mijn ogen geopend. Ik had nooit gedacht dat er zo een groot verschil zat tussen verschillende kantoren!

Een persoonlijke keuze maken

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een makelaar waar ik een klik mee had. Dat was niet de goedkoopste aanbieder, maar ook niet de duurste. De offerte lag mooi in het midden. De courtage was zeer redelijk en ook kon ik de bezichtigingen zelf op me nemen. Zonder de check had ik deze makelaar waarschijnlijk niet gevonden: het was een kleine, regionale aanbieder. Om eenvoudig een makelaar te vergelijken met de concurrentie ga je naar Makelaarkosten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn