Een stevige bloemen koelcel

2 februari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als bloemist heb je passie voor bloemen en planten die je graag wilt overbrengen aan de klanten. Om ervoor te zorgen dat de bloemen een langere tijd mooi blijven, is het hebben van een bloemen koelcel van groot belang. In Dronten kun je tegenwoordig diverse voedingsmiddelen, maar ook bloemen en planten laten opslaan in diverse celruimtes. Zelf ben ik bloemist in Dronten, voor mij is een extra bloemen koelcel ontzettend handig. Zo weet ik zeker dat ik genoeg voorraden kan inslaan, maar heb ik ook nog een externe partij dat mijn voorraden in bewaring stelt. Een bloemen koelcel moet natuurlijk aan meerdere aspecten voldoen:

  • De levensduur van bloemen moet kunnen worden verlengd met behulp van een bloemen koelcel;
  • De bloemen moeten gezond gehouden worden in elke koelcel;
  • Elke bloemen koelcel moet instellingen bevatten waarmee je de luchtvochtigheid kunt peilen;
  • Een bloemen koelcel moet een effectieve indeling bevatten waardoor je zoveel mogelijk bloemen kunt bewaren in dezelfde cel.

Het koelen van een bloemen koelcel

Een bloemen koelcel kan op twee manieren worden gekoeld. De eerste manier is gericht op de zuurstofconcentratie van de bloemen. Deze zuurstofconcentratie kan met behulp van een vacuümkoeler worden verlaagd. Het grootste voordeel van een lage zuurstofconcentratie is dat de bloemen minder snel dood gaan. Een andere manier is het koelen van bloemen met behulp van een precooler. Een precooler zorgt ervoor dat de temperatuur en de luchtvochtigheid in orde is. Er wordt echter niet vacuüm gewerkt. Bij Koelopslag Dronten wordt er gebruik gemaakt van een zogeheten ULO bewaring. ULO staat voor Ultra Low Oxygen. Dit wordt vertaald als zeer laag zuurstofgehalte. Dat betekent dat de koeling van de bloemen koelcel van Koelopslag Dronten is gericht op de zuurstofconcentratie van de bloemen. In combinatie met een verhoogd koolstofdioxide zorgen zij voor uitstekende bloemen. Elke medewerker bij koelopslag-dronten.nl kan ervoor zorgen dat er geprofiteerd kan worden van het feit dat de bloemen uit de bloemen koelcel van langdurige kwaliteit zijn.

Het koelen van bloemen is een vak apart

Het is prettig om te weten dat een extern partij veel kennis heeft van bloemen en andere voedingsmiddelen die opgeslagen kunnen worden. Zo kan ik mijn werk als bloemist goed uitvoeren, tegelijkertijd weet ik ook dat er meer dan voldoende voorraad ligt wat zo doorverkocht kan worden in mijn winkel. Ik ben blij dat Koelopslag Dronten zich ook richt op de bloemenmarkt. Steeds meer en steeds vaker zie ik namelijk nieuwe klanten in mijn winkel die geïnteresseerd zijn in bepaalde bloemensoorten. Met behulp van een bloemen koelcel kan ik nu veel meer bloemen laten opslaan. Tegelijkertijd zorg ik zo voor een voldoende voorraad en kan ik alle klanten continu blij maken met verse bloemen. Nu is het zo dat het koelen van bloemen een vak apart is. Het gebruik van een bloemen koelcel alleen is niet voldoende. Je moet de instellingen zodanig kunnen aanpassen dat alle bloemen het kunnen ‘overleven’. Bij Koelopslag Dronten hebben ze meer dan voldoende kennis. Zij kennen de instellingen en kunnen de instellingen ook aanpassen. Dit vind ik belangrijk, maar tegelijkertijd ook geruststellend. Ik kan zonder problemen nieuwe bloemen afleveren zonder dat ik het gevoel krijg dat ik alles moet instellen. Als je geïnteresseerd bent in een koelcel van Koelopslag Dronten, dan zou ik niet heel lang wachten met het opnemen van contact als ik jou was. Bel, mail of kijk op de website voor meer informatie. Ik weet zeker dat ook jij niet teleurgesteld zal worden in de samenwerking met Koelopslag Dronten. Jij hebt jouw producten, zij regelen alles.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn