Boodschappen doen bij de lokale landwinkel

14 december 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Voor wie het nog niet door had; het is tegenwoordig heel erg de trend om je boodschappen te doen bij de lokale landwinkel. Waarom zou je jezelf kunnen afvragen. Het antwoord daarop is vrij simpel. Een landwinkel biedt:

  • Lokale producten
  • Biologische producten
  • Gezonde voeding direct van de boer
  • Producten zonder toevoegingen
  • Producten met een bekende afkomst

De landwinkel is dus een populair fenomeen waar veel mensen met groot plezier een stukje voor omrijden. We nemen je mee voor een kijkje bij een echte landwinkel die al een aantal jaar met veel succes mooie producten verkoopt aan mensen die uit de buurt komen, maar ook aan mensen die graag een paar kilometer fietsen voor een goed stuk kaas of lekkere volle melk. Deze landwinkel hoort bij Kaasboerderij Geingenoegen in Abcoude. Hier koop je producten die afkomstig zijn van de koeien die de landwinkel omringen. Dichter bij de producent kun je dus niet komen.

Een landwinkel biedt producten in zijn pure vorm aan

De landwinkel van Kaasboerderij Geingenoegen heeft een heel breed productenassortiment, waarbij natuurlijk kaas de hoofdtoon voert. Op een kaasboerderij mag kaas natuurlijk niet ontbreken. De kaas die bij Kaasboerderij Geingenoegen wordt geproduceerd is afkomstig van de koeien die in de omringende weiden grazen. De melk die afkomst is van deze koeien wordt verwerkt tot verschillende soorten kaas, met diverse ingrediĆ«nten, vetgehaltes en van verschillende leeftijden. Daarnaast is de melk zelf ook te koop, zowel in zijn pure vorm als in de vorm van karnemelk, yoghurt en boter. Dit echter nog niet alles. Het assortiment is uitgebreid met mooie en biologische producten die de kaasboerderij verrijken. Zo kan bij een goede kaas natuurlijk een lekkere stroop niet ontbreken. Stropen en siropen zijn dan ook bij de winkel van Kaasboerderij Geingenoegen veelvuldig te verkrijgen. Net als jam, mosterd, honing, eieren en zelfs landwijn. Hiermee vormt de landwinkel een boeren supermarkt met producten waarvan direct duidelijk is waar deze vandaan komen. De puurheid van de natuur en de ambachtelijke manier waarop de producten zijn vervaardigd wordt weerspiegeld door de fantastische smaak. De beleving van de producten is hier vele malen beter dan wanneer je hetzelfde product in de supermarkt zou kopen. Dit klinkt misschien raar of zelfs als onjuiste informatie, maar we hebben het getest op straat. We zijn in een willekeurige winkelstraat gaan staan en hebben daar mensen gevraagd om de kaas te proeven die afkomstig was van de Kaasboerderij Geingenoegen en de kaas die we bij een supermarkt om de hoek hadden gekocht. De kaas was verder onherkenbaar gemaakt. Het enige verschil leek de kleur te zijn, maar naarmate meer mensen de verschillende kazen hadden geproefd moesten we constateren dat er wel degelijk een  heel groot en merkbaar verschil zit tussen deze kazen. De kaas van de landwinkel is veel voller van smaak. De kleur is lichter en dat komt omdat er geen kleurstoffen aan de kaas worden toegevoegd. Ook smaak- en geurversterkers zijn niet toegevoegd, wat de kaas van de landwinkel de oorspronkelijke kaassmaak geeft. Een smaak die veel mensen die enkel kaas uit de supermarkt eten niet snel meer zullen herkennen. Toch was tijdens onze test duidelijk welke kaas de voorkeur had.

Het antwoord was unaniem

De kaas van Kaasboerderij Geingenoegen werd unaniem verkozen tot de beste kaas. Met de meest volle smaak en de beste beleving is de kaas van Kaasboerderij Geingenoegen een uniek product en het maakt daarmee deel uit van een zeer bijzondere reeks van unieke producten. Wil jij nou zelf deze kaas en andere producten proberen? Neem dan een kijkje op kaasboerderij-geingenoegen.nl of bezoek de Kaasboerderij in Abcoude. Het is het omrijden zeker waard.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn