Bij welke klachten helpt acupunctuur in Deventer?

13 april 2020

Posted in Mens en gezondheid

De praktijk voor acupunctuur in Deventer heet qizee, en is opgericht door Sanne van der Zee, gediplomeerd acupuncturist. Je kunt er terecht voor een breed scala aan klachten, welke doorgaans met elkaar gemeen hebben dat je huisarts er geen eenduidig antwoord op heeft. Acupunctuur is een Chinese geneeswijze, die verder kijkt dan de standaard, Westerse geneeskunst. Door je lichaam lopen namelijk allemaal meridianen (oftewel de energiebanen van je lijf) en in deze meridianen kan een onbalans bestaan. Een behandeling acupunctuur in Deventer bij qizee kan deze onbalans herstellen. Als gevolg daarvan verbetert de communicatie in je lichaam en krijgen alle weefsels en organen weer de juiste hoeveelheid energie. Daarna herstelt je lichaam zichzelf als het ware. Het zijn dus niet de naaldjes die de klacht wegnemen, deze zijn er puur voor dat je meridianen weer stromen zoals ze dat zouden moeten doen. Door de juiste doorstroming van energie kan je lichaam zichzelf weer herstellen en in balans blijven. Een behandeling acupunctuur in Deventer werkt dus zowel preventief als wanneer je reeds klachten ervaart. De doorstroming van je meridianen af en toe laten controleren en waar nodig herstellen is een goede manier om je gezondheid en immuunsysteem te ondersteunen. Sanne van der Zee legt je er graag alles over uit, contacteer haar gerust eens om te kijken wat ze voor je kan betekenen.

Acupunctuur in Deventer bij burnout of depressie

Hoewel veel mensen denken dat je last moet hebben van puur lichamelijke klachten om een afspraak te maken bij de acupunctuur in Deventer is niets minder waar. Psychische klachten (ook wel stressgerelateerde klachten) vinden namelijk ook vaak hun oorsprong in een onbalans van de meridianen. Of de burnout of depressie nu de oorzaak of het gevolg is van deze onbalans, je kunt alleen herstellen als je hem opheft. Al na enkele behandelingen bij deze praktijk voor acupunctuur in Deventer zul je merken dat je je kalmer voelt, dat je beter slaap en dat je het dagelijks leven als minder zwaar ervaart. Stressklachten zijn in veel gevallen ook puur lichamelijk, in de zin van dat er zich daadwerkelijke lichamelijke veranderingen voordoen. Deze opheffen in combinatie met het wegnemen van de stressoren geeft vaak hele mooie resultaten.

Een lijst van klachten waarbij acupunctuur helpt

Als je eigenlijk graag een afspraak bij deze praktijk voor acupunctuur in Deventer wil maken maar je weet niet zeker of jouw klacht wel past bij deze behandeling kun je natuurlijk contact opnemen met Sanne. Over het algemeen hebben echter mensen met de volgende klachten veel baat bij acupunctuur:

  • Chronische rug- of nekpijn
  • Vermoeidheid en/of slecht slapen
  • Hoofdpijn of migraine
  • Huidklachten zoals acne, psoriasis of eczeem

Al deze klachten vinden volgens de traditionele Chinese geneeskunde hun oorsprong in een verstoring van de doorstroom van energie in je meridianen. Dat kan betekenen dat een meridiaan deels geblokkeerd is, of juist dat hij veel te actief is. In beide gevallen kan Sanne van qizee (dé praktijk voor acupunctuur in Deventer) je helpen deze onbalans op te lossen. Je lichaam kan daarna gemakkelijker zichzelf herstellen en bovendien in balans blijven doordat alle weefsels en organen voorzien worden van de juiste hoeveelheid energie. Doe je lichaam en geest dus een plezier en boek je eerste behandeling acupunctuur bij qizee.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn