Batterijduur van je telefoon

18 januari 2017

Posted in Smartphone en Tablet

Het is bijzonder vervelend wanneer de batterij van je telefoon leeg is en je geen mogelijkheid ziet om deze op te laden. Onze telefoons zijn een belangrijk onderdeel geworden van ons leven en de meeste mensen kunnen niet meer zonder. Het is dus handig wanneer je weet hoe je de levensduur van je batterij zoveel mogelijk kunt verlengen. Er is een aantal tips waarmee je op een makkelijke manier, aanzienlijk langer kunt doen met de batterij van jouw telefoon of via deze webshop. Hieronder volgen tips die de batterijduur het meeste verlengen.

Opladen

De batterij hoeft niet helemaal leeg voordat je kunt opladen. Het is zelfs zo, dat wanneer je de telefoon vaker oplaadt, de batterijduur wordt verlengd. Wanneer je de telefoon oplaadt bij 75% gaat hij ongeveer twee keer zo lang mee als wanneer je hem bij 50% oplaadt. Het is wel verstandig om de telefoon eens in de drie maanden helemaal leeg te laten lopen en dan volledig op te laden. Tijdens het opladen moet je er ook op letten dat je telefoon niet te warm wordt. Kamertemperatuur is de beste temperatuur. Vooral een hogere temperatuur is schadelijk. Haal daarom altijd je telefoon uit het hoesje. Dit zorgt voor veel extra hitte.

Overige tips

De helderheid van je scherm kun je het beste zo laag mogelijk zetten, of op automatisch zodat het scherm zich aanpast aan de omgeving. Ook is het verstandig de wifi, mobiele data en GPS uit te zetten wanneer je deze niet gebruikt en wanneer er geen verbinding kan worden gevonden. Het blijven zoeken naar verbinding kost veel energie. Verder verbruikt jouw telefoon minder energie wanneer je de app-notificaties uitzet alsook de trilfunctie bij het ontvangen van berichten of bij aanraking van het toetsenbord. Geluid bij aanraking van het toetsenbord uitzetten helpt ook. Verder is het ook hier belangrijk dat de telefoon niet in een te warme omgeving komt. Probeer kamertemperatuur aan te houden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn