Scootmobiel; om het de zwakkeren makkelijker te maken.

4 januari 2021

Posted in Auto's en Motoren

Een scootmobiel is een voertuig met (vaak) vier wielen. Een scootmobiel is gemaakt voor mensen die wat minder goed ter been zijn of een bepaalde beperking hebben waardoor lopen hen wat minder goed af gaat. Bij Fast & Furious hebben ze de juiste kennis van zaken en garanderen ze de beste service.  Voordat ze de scootmobiel afleveren wordt er een grondige controle uitgevoerd. 

Onduidelijkheid wegnemen van de scootmobiel.

Wat veel mensen bijvoorbeeld al niet weten is dat je voor het in het gebruik nemen van een scootmobiel subsidie aan kunt vragen. De overheid heeft hier twee subsidiepotjes voor, het beste advies is om je te laten informeren bij je gemeente. Waar ook nog wel eens onduidelijkheid over kan ontstaan is het feit waar je mag, of eigenlijk moet, rijden met je scootmobiel. Het antwoord hier op is zowel op het voet- als het fietspad. Wanneer je niet sneller rijdt dan zes kilometer per uur mag je op het voetpad, harder mag op het fietspad. Wanneer het fietspad zich op de rijbaan bevindt, mag je daar ook rijden. Je kunt zomaar op een dag een ongeluk krijgen of een diagnose waarbij je het gevaar loopt om je beenkracht te verliezen. Zomaar kun je dan bijvoorbeeld eindigen in een scootmobiel, je hebt hier dan ook geen rijbewijs voor nodig. De besturing van een scootmobiel is immers ook erg makkelijk. Je kunt gewoon kalm plaatsnemen en gas geven om vooruit te komen. Je kunt net zo makkelijk keren en steken om op de plek uit te komen waar je naartoe wilt. Er is wel een minimumleeftijd waar aan gehouden moet worden om op een snelle scootmobiel te mogen (10kmu), namelijk 16 jaar. 

Je zult het vast en zeker al eens gezien hebben. Maar mag dit? Ja! Met een scootmobiel mag je zeker een winkel naar binnen.  De enige eis is dan wel dat deze elektrisch moet zijn. Let er wel even bij op of de winkel brede paden heeft zodat je niet vast komt te zitten. 

Diverse types van een scootmobiel.

Er zijn logischerwijs diverse types van een scootmobiel. Je hebt types als:

  • Scooty scootmobiel, dit is een scootmobiel met drie wielen. Het grote voordeel hierbij is de lage instapprijs. Kenmerkend is dat het erg stevig is en intens comfortabel rijdt. Maximum snelheid is 19kmu.
  • BTC scootmobiel, dit is een scootmobiel met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze scootmobiel ziet er uiterst modern uit. Maximum snelheid is 10-12kmu.
  • IVA scootmobiel, dit is een elektrische scootmobiel. Voor weinig geld koop je een mega snelle scootmobiel! Deze heeft namelijk een maximum snelheid van 20kmu!
  • Move scootmobiel, dit is een hele hippe en geheel elektrische scootmobiel. Bij het woord trendy zal je al vast gauw denken aan een zeker prijskaartje, dit valt echter hartstikke mee! 
  • Nipponia 2fast, dit is een scootmobiel met de kwaliteit waar je u tegen zegt. Er is standaard LED verlichting aanwezig, een USB-aansluiting. Deze scootmobiel heeft een maximum snelheid van maar liefst 25kmu! En met een volle accu kun je met dit model zelfs de 100 kilometer aantikken! Bizar!

Kortom, Fast & Furious heeft een enorm breed assortiment en dus ook vast en zeker dé scootmobiel voor u klaarstaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn