Peuterkussen

30 maart 2016

Posted in Webwinkels en Webshops

Peuterdekbedsjop - PeuterkussenHet is natuurlijk enorm belangrijk dat je peuter goed slaapt. Daarbij spelen veel verschillende dingen een rol. Denk bijvoorbeeld aan een knuffel en de goede hoeveelheid licht zodat je peuter zich veilig voelt. Ook denken veel ouders aan een leuk dekbed, zodat je peuter zich op zijn gemak voelt. Deze kun je krijgen in allerlei verschillende kleuren en soorten, bijvoorbeeld van je peuters favoriete tekenfilm. Maar wat vaak vergeten wordt is het kussen. In het begin kunnen peuters prima slapen zonder kussen. Maar op een latere leeftijd gebruiken veel peuters hun knuffel, een handje of de deken als ondersteuning voor het hoofd. Dat is een goede indicatie dat je peuter toe is aan een peuterkussen. Hiermee wordt zijn hoofdje optimaal ondersteund tijdens het slapen, en het ligt ook gewoon lekker. Daarom heeft PeuterDekbedSjop een ruim assortiment peuterkussens, zodat je altijd het peuterkussen kunt vinden waar je peuter het prettigst mee slaapt. Maar waar let je op met het kiezen van een peuterkussen? En wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je peuter prettig slaapt?

Waarom een peuterkussen?

Zoals al gezegd is een peuterkussen vooral nodig als je peuter zelf aangeeft dat hij of zij het wil. Dat kan dus doordat je peuter iets anders gebruikt om zijn hoofdje steun te bieden. Hierdoor probeert je peuter aan te geven dat hij of zij het moeilijk vindt om lekker te slapen zonder ondersteuning. Dan is het natuurlijk verstandig om een peuterkussen aan te schaffen voor je peuter, want dat slaapt een stuk lekkerder dan zijn handje, of een stukje deken. In het begin heeft je peuter er misschien nog weinig last van, maar naarmate hij of zij ouder wordt zal je merken dat een peuterkussen een stuk betere ondersteuning biedt. Let wel op dat een peuterkussen in principe bedoeld is voor kinderen vanaf 2 jaar. Daarvoor heeft je peuter waarschijnlijk geen kussen nodig, of is een peuterkussen geen goede oplossing. Peuterkussens zijn speciaal ontwikkelt voor een optimale ondersteuning van de peuternek. Het belangrijkste is dat het kussen niet zo dik is, want dat past beter bij een kindernekje. Zo krijgt je peuter de optimale ondersteuning. Ook zijn de kussens niet zo diep als normale kussens, want een kinderhoofdje is natuurlijk zo groot. Daardoor past het peuterkussen ook beter in het bedje. Wel zijn de kussens lekker breed, zodat je peuter gewoon kan blijven bewegen en toch met zijn hoofdje op het kussen kan blijven liggen. Dat is wel zo fijn voor je peuter, zeker als hij ’s nachts veel beweegt. Een andere belangrijke eigenschap van een peuterkussen is dat je peuter er dwars doorheen moet kunnen ademen. Peuters willen graag in de houding liggen die het lekkerst ligt, wat in sommige gevallen betekent dat de peuter op zijn of haar buikje ligt. Je peuter moet dan wel kunnen blijven ademen, wat niet kan bij een zwaar en dik kussen. Een peuterkussen is daarom dun en plat, zodat je er dwars doorheen kunt blijven ademen. Je peuter kan zo slapen in iedere houding die hij of zij prettig vindt. Een goed peuterkussen is dus een goede investering voor de nachtrust van je peuter. Bij PeuterDekbedSjop kun je kiezen uit peuterkussen van de kwaliteitsmerken Briljant Bedmode en Dreamzzz van Lotte & Julius. Zo weet je zeker dat je het goede peuterkussen in huis haalt voor je peuter. Je kunt kiezen uit een kussen van 40 bij 60 centimeter, of 50 bij 60 centimeter. Voor een grotere peuter is een groter peuterkussen misschien handig, want hij heeft natuurlijk meer ruimte nodig op het kussen. Ook kun je kiezen uit een polyester peuterkussen of een katoenen peuterkussen. Het polyester kussen is ideaal voor peuters of ouders met allergieën, zodat je peuter ’s nachts heerlijk kan slapen.

Goede nachtrust

Naast dat een goed peuterkussen belangrijk is voor de nachtrust van je peuter, zijn er ook nog andere dingen die je kan doen om je peuter te helpen slapen. Een paar tips van PeuterDekbedSjop:

  • Het moet niet te warm of koud zijn op de kamer van je peuter: een slaapkamertemperatuur van 16 tot 18 graden Celsius is ideaal.
  • Goede ventilatie is belangrijk in de kinderkamer.
  • Door het dekbed dagelijks op te schudden slaapt je peuter nog beter.
  • Het dekbed kun je beter niet te vaak wassen.
  • Regelmatig luchten is wel belangrijk voor het dekbed.

Naast deze praktische tips is het natuurlijk ook belangrijk om het goede beddengoed te hebben voor je peuter. Ook hier is PeuterDekbedSjop een expert in: zij bieden allerlei soorten beddengoed aan, zoals dekbedden, hoeslakens, dekbedovertrekken en overige spullen. Zelfs voor een prachtig peuterbedje kun je terecht bij PeuterDekbedSjop. Naast dat ze zich specialiseren in de juiste dekbedden en kussens, heeft PeuterDekbedSjop ook heel leuk beddengoed in het assortiment. Je kunt kiezen uit allerlei leuke motiefjes voor je dekbedovertrekken en hoeslakens. En natuurlijk is alles heel betaalbaar, zodat je peuter lekker weg kan dromen onder zijn of haar favoriete dekbedovertrek. Of je nou opzoek bent naar het juiste peuterkussen voor je peuter, of juist naar hoeslakens of een leuk dekbedovertrek, bij PeuterDekbedSjop vind je het allemaal. De expertise van PeuterDekbedSjop zorgt ervoor dat je altijd het juiste beddengoed koopt voor je peuter, met een laag prijskaartje. En natuurlijk is dat beddengoed voorzien van een leuke print, zodat je peuter in slaap kan vallen onder zijn favoriete tv-programma of speelgoed.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn