Opbouw van een hondencursus

27 augustus 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een echte hondenliefhebber weet dat het opvoeden van je huisdier begint op dag één. Vanaf het moment dat je trouwe viervoeter in huis is, moet je er alles aan doen om positief gedrag te belonen en negatief gedrag om te buigen. Trek echter niet zomaar je eigen conclusies. Vaak geef je de hond dan onbedoeld verkeerde signalen, wat later tot gedragsproblemen kan leiden. Neem je puppy daarom zo vroeg mogelijk mee naar een hondencursus. Daar leert je hond om je te respecteren en te luisteren naar commando’s . Als baasje leer je ook veel, bijvoorbeeld hoe je om moet gaan met ongewenst gedrag. Hoe ziet een hondencursus eruit en wat zijn de voordelen?

  • Programma voor jouw hond
  • Lessen en examen
  • Gehoorzaamheid en een goede band

Je neemt je hond eerst mee naar puppycursus. Daarin worden een aantal basisvaardigheden behandeld. Zo leert je hondje spelenderwijs technieken als zitten, rollen, liggen of meelopen. Ook worden hier sociale vaardigheden aangeleerd. Je puppy krijgt te maken met pups van andere rassen en leert de grenzen kennen, wat op latere leeftijd van groot belang is. Ook is dit vaak de eerste plek waar je puppy te maken krijgt met andere mensen. Als je hond eenmaal wat ouder is, moet dat contact soepel verlopen, maar op de hondencursus mag je puppy leren en fouten maken. Na de lessen volgt een examen. Slaagt je puppy? Dan mag hij of zij doorstromen naar een andere cursus, bijvoorbeeld de A-cursus of de B-cursus. Ook is er een aparte Gehoorzame Hond-training, mocht je daar behoefte aan hebben. Wil jij samen met je puppy een hondencursus volgen in Den Haag? Kom dan langs bij Astrid’s Puppyclass! Op puppyclass.nl lees je meer over het aanbod en de cursusdata!

Voordelen van een hondencursus

Welke voordelen heeft een hondencursus in de praktijk? Om te beginnen zul je merken dat je hond beter kan omgaan met andere honden, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten. Het kan heel vervelend zijn als je huisdier constant aan de lijn moet lopen, omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Door vroeg kennis te maken met andere honden, kan jouw huisdier zich een houding geven wanneer dat nodig is. Hetzelfde geldt voor de interactie met andere mensen, of met kleine kinderen. Kleine kinderen maken soms relatief onverwachte bewegingen, wat voor een hond dreigend kan zijn. Door vroeg te beginnen met opleiden, hoef je niet bang te zijn dat je hond te fel reageert. Verder sterkt een hondencursus de band tussen huisdier en baasje. Wanneer je controle hebt over je huisdier en er naar je geluisterd wordt, kun je ook meer vrijheden geven. Als je weet dat je hond komt als je roept, dan kan het dier ook lekker vrij in het bos rondlopen. Zo hebben beide partijen daar voordeel van! Kies voor een hondencursus van goede kwaliteit; surf snel naar bovenstaande site en meld je aan voor een kennismakingsgesprek. Je kunt ervoor kiezen om eerst even te komen kijken bij een les, voor je een pakket afsluit.

Doorzetten als het moeilijk wordt

Iedere hondencursus bevat verschillende omslagmomenten. Je hond moet zich daar doorheen slaan, maar jij ook. Je moet het accepteren als je huisdier even niet luistert, of een oefening niet goed uitvoert. Heb geduld en blijf de juiste commando’s geven, dan volgt het resultaat vanzelf. Een goede tip is dus: blijf doorzetten als het moeilijk wordt. Als je opgeeft tijdens de hondencursus, heb je daar later gegarandeerd spijt van. Wil jij meer informatie, of wil je jouw hond aanmelden voor de cursus? Klik dan op de link bovenin dit artikel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn