Onze renovatie werd mogelijk door een hoogwerker huren

30 augustus 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

We hadden al langere tijd plannen om ons huis eens flink aan te pakken. In 2010 hadden we samen een boerderijtje gekocht in Groningen om hiermee aan de slag te gaan. Maar eerst werd Jolien zwanger en vervolgens kreeg Mark een andere baan aangeboden in Friesland. Met meer uren, meer reistijd en meer werk dat mee naar huis zou komen. Uiteindelijk werden er steeds meer plannen gemaakt, maar kwamen we nooit echt aan het begin toe. Tot de zomer van 2018. We besloten dat het tijd was, schakelden hulp in en kwamen er direct achter dat we een probleem hadden. De hoogte was namelijk te groot voor ladders. Zowel binnen het huis als aan de buitenzijde konden we niet verder, tot een vriend ons wees op huurshop. Bij de Huur Shop kun je van alles huren. Een hoogwerker huren viel ons uiteraard direct op. Het kopen van een hoogwerker was geen optie, daar hadden we geen budget voor en zolang hadden we de hoogwerker ook niet nodig. Binnen no-time was alles rond: de hoogwerker huren kostte ons nog geen tien minuten. En naar schatting heeft het ons meer dan 50 uur bespaard. Want álle mensen konden ineens veel meer gedaan krijgen binnen minder tijd. Na drie weken kon de hoogwerker alweer terug.

Het gemak van een hoogwerker huren

Een hoogwerker huren heeft ons niet alleen veel tijd bespaard. Wanneer we kijken naar het totaalplaatje, dan is een hoogwerker huren belangrijk geweest omdat het moraal direct omhoog ging (dit kunnen we doen!) en de veiligheid werd veel gemakkelijker te waarborgen. Kinderen van 15 en 16 jaar zouden helpen met schilderen en door een hoogwerker te huren werd dit ook echt mogelijk. Een hoger moraal, meer oog voor veiligheid en uiteraard ook nog eens een flinke tijdbesparing door een kleine investering. Dat zijn de dingen die het verschil maken. Voor Mark was het vooral handig. Wanneer je op grotere hoogte aan het werk moet (met hoogtevrees), dan is het lastig wanneer je alles zelf moet doen vanaf een wankele trap. Dankzij een hoogwerker huren was het mogelijk om direct met meer mensen de lucht in te gaan om daar aan de slag te gaan. Met groot resultaat ook, want nu de zomer bijna voorbij is – onze vakantie althans – zijn we verder gekomen dan we dachten dankzij een hoogwerker huren. De ramen zijn klaar, de buitenkant is geschilderd, de windveren zijn vervangen en we hebben een eerste verdieping kunnen maken in de boerderij. Praktisch, want nu Jolien zwanger is, hebben we de uitbreidingen echt wel nodig. Nu ons huisje bijna helemaal klaar is, kunnen we écht plannen gaan maken.

Zorg voor genoeg tijd en goed materiaal

We willen hier graag afsluiten met een aantal persoonlijke tips voor de mensen die ook gaan verbouwen. Een hoogwerker huren is een echte aanrader, zeker wanneer je dit in combinatie doet met genoeg tijd, goed materiaal en goed gereedschap. Dit zijn vaak investeringen, maar tijdens een groter project verdienen deze investeringen zichzelf vaak gemakkelijk en snel terug. Zeker wanneer je aan het werk wilt met meerdere mensen die ook moeten presteren. Heb je vrienden of kennissen die willen helpen, laat hen dan op tijd weten wanneer jullie aan de slag willen gaan. Hoe eerder zij weten wanneer het gaat gebeuren, hoe groter de kans is dat zij de datum nog vrij kunnen houden. Een laatste persoonlijke tip uit eigen ervaring: hoeveel jullie ook te doen hebben en hoeveel stress er ook bij komt kijken: blijf open met elkaar communiceren. Wanneer je wel een huis hebt, maar geen relatie meer, dan heb je meer nodig dan een hoogwerker.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn