Maak de administratie weer overzichtelijk met behulp van een boekhouder voor zzp

18 januari 2021

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als zzp’er heb je uiteraard ook gewoon een administratie. Je dient deze administratie goed bij te houden, zodat je inzicht hebt en houdt in de financiĆ«le gezondheid van je onderneming. Het voordeel van zzp’er zijn is dat je geen baas boven je hebt en dus vrij bent om te doen wat je wilt. Je verbindt je aan opdrachten, maar welke opdrachten je aanneemt of oppakt is uiteraard aan jezelf. Je bent dus werkelijk eigen baas. Als zzp’er heb je dan ook niet per se een eigen bedrijf in de zin dat je een onderneming hebt met werknemers en klanten die verwachtingen hebben. Als dat zo is, dan ben je al snel in dienst van de onderneming zelf. Als baas van een restaurant ben je bijvoorbeeld eigenlijk in dienst van het restaurant om het restaurant draaiende te houden. Als zzp’er ben je ook wel bezig om je onderneming draaiende te houden, maar de vrijheid die je hierin hebt is veel groter. Maar daar vindt je precies het nadeel van zzp’er zijn, want dat betekent immers ook dat je overal zelf verantwoordelijk voor bent. Een baas van een onderneming heeft vaak meer mogelijkheden om taken uit te besteden. Hij of zij kan zelfs zoveel uitbesteden, dat hij of zij zelf niets meer hoeft te doen. Maar als zzp’er heb je vaak geen personeel in dienst. Je werkt immers als zelfstandige. Het kan natuurlijk wel, maar meestal bied je je diensten juist aan. Daarom moet je ook zelf de administratie regelen. De ironie wil dat je administratie als zzp’er vaak redelijk klein is en toch heb je als zelfstandige de minste tijd om je met de administratie bezig te houden. Daarom kun je het beste de hulp inschakelen van een boekhouder voor zzp van finovion. Je hoeft zeker niet meteen de hele boekhouding uit te besteden aan de boekhouder voor zzp. Maar je kunt de druk wel wat verlichten door een deel van de taken uit te besteden. De boekhouder voor zzp kan jou in ieder geval helpen om alles op orde te brengen. Op deze manier houd jij tijd over voor andere taken. Mocht je merken dat je tijd tekort komt en dat de administratie teveel van je tijd opslurpt, dan kun je bij finovion een boekhouder voor zzp inschakelen. Op de site van finovion.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden die jij als zzp’er hebt qua boekhouding en administratie uitbesteden. 

De verschillende diensten van een boekhouder voor zzp

Als je naar je eigen administratie kijkt, dan bestaat deze uiteraard uit verschillende onderdelen. Het is niet zo dat je per se een boekhouder voor zzp nodig hebt voor al die onderdelen. Het is daarom goed om te weten voor welke diensten je zoal gebruik kunt maken. Een boekhouder voor zzp kan je dan ook in ieder geval helpen bij: 

  • De boekhouding
  • Salarisadministratie
  • Fiscale advisering
  • Jaarrekening

Mocht je de boekhouder voor andere taken in willen schakelen, dan kun je altijd even contact opnemen en overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

Profiteer van de vele voordelen van finovion

Als zzp’er profiteer je bij deze boekhouder voor zzp in ieder geval van vaste prijzen, online boekhoudsoftware en snelle oplevering van de belastingaangifte. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn