Krimpbuizen, waterdichte voegafsluiter.

7 augustus 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ben jij ook op zoek naar FEP krimpbuis met een specifieke diameter? Bij hardick heb je de keuze uit een breed aanbod krimpbuizen in uiteenlopende afmetingen. Zo zijn de krimpbuizen van hardick naadloos geëxtrudeerde buizen verkrijgbaar in diameters van 22 millimeter tot 850 millimeter en leveren ze gelaste krimpslangen in diameter van 850 millimeter tot 5000 millimeter. Een FEP krimpbuis met een diameter tot 100 millimeter is zeer gemakkelijk zelf te installeren. Wanneer er echter sprake is van een grotere diameter, wordt er geadviseerd om de bekleding te laten doen door een van de monteurs van hardick.

Wat zijn FEP krimpbuizen?

FEP is een afkorting dat staat voor flurotinated ethylene propylene en is een zusterpolymeer van PFA. Ook lijkt het materiaal sterk op PTFE, maar toch zijn er enkele grote verschillen. Zo is FEP niet alleen een stuk flexibeler dan PTFE, maar heeft het ook een lagere smelttemperatuur. Hierdoor kan het eenvoudig geëxtrudeerd en vacuüm gevormd worden. Een FEP krimpbuis heeft een helder transparant uiterlijk (in tegenstelling tot de melkachtige look van PTFE) en is net als PFA volledig UV-bestendig. Het materiaal is toepasbaar vanaf -200 graden Celsius en is maximaal belastbaar op 160+ graden Celsius. Je bent verzekerd van chemische resistentie en de beste non-stick eigenschappen van alle plasticsoorten. De voordelen van FEP krimpbuizen houden niet op bij de eerder genoemde eigenschappen. Het materiaal is namelijk chemisch inert, waardoor het bij langdurige blootstelling uitstekend bestand is tegen uiteenlopende chemicaliën en schoonmaakmiddelen. Ook zorgen krimpbuizen voor een zeer lage wrijvingsstand.

De non-stick eigenschappen van FEP krimpbuizen resulteren in geen aanhechting van residu of viezigheid op walsen en rollen. Dankzij de grote flexibiliteit bij hoge temperaturen behoort het bekleden van breed-strek walsen tot de mogelijkheden.

Krimpbuizen lenen zich voor een variëteit aan toepassingen en worden gebruikt in een breed scala van sectoren. hardick is een betrouwbare leverancier van PTFE producten waaronder krimpbuizen.

De voordelen van het gebruiken van krimpbuizen

Het gebruiken van krimpbuizen heeft dus redelijk wat voordelen. Naast de eerder genoemde voordelen zijn dit ook niet onmisbare voordelen:

  • Geen aanhechtingen van materiaal of vuil op walsen en rollen
  • Het is bestand tegen alle schoonmaak- en oplosmiddelen
  • Tot 850 millimeter naadloos geëxtrudeerde krimpbuizen laten geen markering achter op het product bij het gebruik van papierleidwalsen en extrusie-lamineerrollen
  • Maximale belastbaarheid FEP 160 graden Celsius en PFA 200 graden Celsius
  • Met FEP of FPA krimpbuis beklede kunststofrollen en rubberwalsen gaan aanzienlijk langer mee
  • Naslijpen is niet van toepassing
  • De enorme flexibiliteit bij hoge temperaturen maakt de bekleding van breed-strek walsen mogelijk
  • De lage wrijvingsweerstand en de hoge oppervlaktedichtheid voorkomen frictie-beschadigingen en problemen met aanhechting

FEP en PFA zijn bestand tegen nagenoeg alle chemicaliën. Een uitzondering vormen vloeibare alkalimetalen en fluor, wanneer deze hogere temperatuur worden gebruikt. Ook wordt het gebruik van complexe gehalogeneerde samenstellingen zoals chloortrifluoride bij hoge temperaturen en druk sterk afgeraden.

FEP en PFA krimpbuizen worden geleverd als naadloos geëxtrudeerde buis in diameters variërend van pak en beet 22 millimeter tot ongeveer 850 millimeter. De gelaste krimpbuizen zijn verkrijgbaar in diameters variërend van ongeveer 850 millimeter tot 5000 millimeter. Vanaf 22 millimeter is de krimpbuis leverbaar in oplopende lengtes tot een maximum van 10 meter. 

https://www.hardick.nl/fep-krimpbuis/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn