Is van thuis uit werken ook iets voor u?

31 juli 2020

Posted in Mens en gezondheid

Is het goed om van thuis uit te werken? Door de huidige situatie is iedereen genoodzaakt om zoveel mogelijk vanuit thuis te werken. Het kan voorkomen dat je doordat je zoveel thuis moet werken en van thuis uit werken helemaal niet zo gewend bent, je mentale klachten krijgt. Je kunt je neerslachtig voelen en dus minder zin hebben in dagelijkse bezigheden. Dat is vervelend om te ervaren maar wel iets dat meerdere mensen de laatste tijd hebben moeten ontdekken. Wat zou het mooi zijn om op een gezonde manier van thuis uit te kunnen werken. Laat daar nou net iets op verzonnen zijn, want mindset.online komt hier om de hoek kijken. Iedereen kan werken vanuit huis, het is alleen even wennen. Het doel van mindset.online is om zoveel mogelijk mensen de gezonde levensstijl aan te leren waar wij het zojuist over hadden. Niet alleen gezond maar ook actief, omdat je dan meer uit je werk en dus meer uit je dag kunt halen. Iedereen is volledig overgeschakeld van offline naar online: een grote stap. Met elkaar komen we verder en helpen we elkaar omhoog. 

Van thuis uit werken: waarom is een ritme zo belangrijk? 

Een ritme is ontzettend belangrijk, dat weten we allemaal. Helaas is het niet altijd eenvoudig om jezelf een ritme aan te leren. Gelukkig zijn hiervoor veel tips bedacht, zodat jij snel aan de slag kunt en het maximale uit je werkdag kunt gaan halen. Zorg er allereerst voor dat je privé en werk gescheiden houdt. Als het mogelijk is, schaf dan een werktelefoon aan. Als dat niet kan, zorg er dan voor dat je je eigen mobiel op bepaalde tijden aan de kant kunt leggen. Van thuis uit werken wordt op deze manier makkelijker, want je zorgt er op deze manier voor dat jouw thuis een beetje als een echt kantoor kan aanvoelen. Hoe fijn is dat? Zo wordt het van thuis uit werken steeds gemakkelijker. Een ritme is daarnaast ontzettend belangrijk omdat jij voor je werk uit bed moet komen. Je wilt aan het eind van de dag kunnen ontspannen, nog even eten en wellicht even sporten. Over dit laatste punt kan nog een heleboel worden verteld. Waarom is beweging eigenlijk zo belangrijk voor de mens? Waarom werken de hersenen beter als men meer beweegt in plaats van de hele dag stil zit? Lees het hieronder en probeer dit daarna gelijk uit. Je zult gegarandeerd beter worden op de werkvloer (je eigen huis!)

Waarom is beweging zo belangrijk om optimaal te presteren?  

Men onderschat de kracht van bewegen, de invloed van bewegende lichamen op de prestaties van werknemers en uiteindelijk een verhoogde omzet. Hoe werkt dit? Dat werkt als volgt. Er is absoluut bewijs dat dezelfde hersengebieden gebruikt worden voor zowel bewegingsactiviteiten als effectief en doelgericht leren. Dat zijn executieve functies en deze horen bij het  denkvermogen die nodig zijn om activiteiten te plannen als ook aan te sturen. Denk hierbij aan het volgende:

  • Concentratie
  • Flexibiliteit
  • Prioriteiten stellen
  • Impulsbeheersing

Al met al, wil jij hierin ook beter worden? Zorg er dan voor dat jij beweegt als jij van thuis uit blijft werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn