Historisch dagje uit in Brabant?

13 juli 2019

Posted in Vrije tijd en Hobby

De zuidwaterlinie is lang niet bij iedereen bekend. Deze verdedigingslinie is in de zeventiende eeuw aangelegd en strekt zich uit van Bergen op Zoom tot aan Nijmegen. De linie beslaat dus de hele provincie Brabant. Sinds enkele jaren is de historische waarde van deze linie herontdekt. Het is een ware toeristische trekpleister geworden in de provincie. Een dagje uit in Brabant kan dus heel goed een bezoek aan de zuidwaterlinie bevatten. Leuk voor jong en oud, met educatieve waarde voor iedereen. Een dagje uit met uw partner die geïnteresseerd is in Nederlandse geschiedenis? Dan is een bezoek aan de zuidwaterlinie heel geschikt. Een dagje weg in eigen land is een mooie manier om Nederland beter te leren kennen en is mogelijk met een klein budget. Als u bijvoorbeeld kiest voor het maken van een fietstocht bent u relatief goedkoop uit. U kunt uw verblijf zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Kijk op de website zuidwaterlinie.nl voor meer informatie over deze linie en een handige kaart met interessante locaties. Wetenswaardigheden over alle forten en de linie als geheel zijn ook te lezen. 

Dagje uit in Brabant: waar gaat u naartoe?

Een bezoek aan de zuidwaterlinie kan vele vormen aannemen. Aan de zuidwaterlinie vindt u een aantal bekende en minder bekende plaatsen, waar u uiteenlopende activiteiten kunt ondernemen. Daaronder vallen bijvoorbeeld:

  • Bergen op Zoom
  • Den Bosch
  • Willemstad
  • Breda
  • Grave

Een dagje uit met uw partner kunt u bijvoorbeeld in één van de natuurgebieden plannen, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Die wandeling sluit u misschien af met een drankje en een hapje in één van de gezellige Brabantse steden, waar Bourgondisch eten op elke straathoek te vinden is. Liever een historisch bezoek afleggen? Bezoek dan Willemstad, waar een bijzonder fort te vinden is uit de tijd van de zuidwaterlinie. Een dagje uit met uw partner en kinderen organiseert u bovendien eenvoudig met de tips die u vindt op zuidwaterlinie.nl. Een leuk restaurant of een mooie wandeling vindt u gewoon online. Natuurlijk kunt u uw dagje uit met partner of kinderen uitbreiden met een hotelovernachting in een Brabantse stad. Voorafgaand aan uw bezoek kunt u meer lezen over de geschiedenis van de zuidwaterlinie. Dat maakt een dagje uit in Brabant en een bezoek aan deze verdedigingslinie extra interessant. Op zoek naar een bestemming voor een spontane dag uit? Ook dan kan Brabant een leuke bestemming zijn. U bent zowel met de auto als de trein ontzettend snel in deze provincie.

Vervoer

Brabant is bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn treinstations in elke grote Brabantse stad. U kunt uw eigen fiets meenemen in de trein als u een fietstocht wilt maken. Via zuidwaterlinie.nl vindt u mooie fietsroutes langs de zuidwaterlinie die u voorafgaand aan uw dagje uit in Brabant kunt downloaden en bekijken. U stapt vanuit de trein op uw fiets en bent direct in de Brabantse natuur. Uiteraard kunt u ook met de auto naar diverse Brabantse steden en dorpen reizen. Een bezoek aan Willemstad doet u bijvoorbeeld eenvoudig met de auto, maar is ook mogelijk door de trein te nemen naar Ravenstein.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn