Excel training en productiviteit

26 oktober 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Excel training en productiviteitOngeveer twee jaar geleden heb ik mijn eigen bedrijf opgezet. Eerst deed ik het werk in mijn eentje, maar sinds een half jaar heb ik meerdere mensen in dienst om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. We werken in de automatisering en hebben inmiddels een vaste groep klanten die maandelijks gebruik maken van onze diensten. Ik had gedacht dat we met zijn zessen veel meer opdrachten konden afhandelen, maar aan het begin viel dat tegen. Ik merkte dat we met veel meer mankracht niet evenredig veel meer voor elkaar krijgen. Dat vroeg om een oplossing. Ik ben eens gaan kijken en ik merkte dat een aantal medewerkers nog niet heel bedreven was in excel. Het invoeren van data en het toepassen van formules ging daarom relatief traag. Daar verloren we dus kostbare tijd! Ik heb een aantal stappen gezet om dit probleem aan te pakken:

  • Excel training vanuit het werk
  • Aansporen zelf bezig te gaan
  • Takenpakket veranderd

 In de eerste plaats ben ik gaan kijken naar een geschikte excel training voor mijn medewerkers. Die vond ik bij HR-ICT. Zij bieden een cursus aan voor beginners, die goed aansloot op het niveau van mijn personeel. Die excel training kon zowel op locatie, als incompany worden gegeven. Dat was voor mij erg prettig. Ik hoefde geen reiskosten te vergoeden, maar kon de instructeur gewoon op kantoor ontvangen. Ik moet zeggen dat de cursus goed was opgezet. Binnen een paar uur hadden mijn medewerkers het gros van de stof onder de knie. Dat heeft onze productiviteit enorm verbeterd. Wil jij ook een excel training regelen voor je personeel? Ga dan eens naar vandijkcomputeropleidingen.nl. Daar vind je meer informatie en krijg je een duidelijk beeld van de inhoud van iedere cursus. Ook kun je direct boeken voor jezelf, of voor je medewerkers!

Excel training gaat thuis verder

Na deze excel training heb ik mijn personeel aangespoord om ook thuis met de stof bezig te gaan. Dat heb ik gedaan door hun tijd te compenseren, maar ook door ze de kans te geven om onder werktijd thuis bezig te gaan. Aan het begin merk je dat natuurlijk in je omzet. Er kunnen minder opdrachten worden opgepakt. Ik heb zelf een paar weken flink wat meer uren gemaakt om dit op te vangen. Op een gegeven moment zie je echter dat de productiviteit van je team toeneemt. Ze kunnen meer opdrachten aan en kunnen de data sneller verwerken. Je betaalt dus vooraf, maar verdient dat uiteindelijk dubbel en dwars terug. Uiteindelijk heb ik ook het takenpakket van mijn medewerkers aangepast. Bij sommigen merkte ik dat de excel training meer effect had dan bij anderen. Door slim met de taken te schuiven, kon ik gebruik maken van de sterke punten van elk individu. Al met al kan ik zeggen dat de excel training de productiviteit van mijn afdeling enorm heeft verbeterd. Dat merk ik niet alleen in het aantal opdrachten dat binnenkomt, maar ook in de tevredenheid van de klanten. Ze kunnen sneller worden geholpen, wat uiteraard zeer gewaardeerd wordt.

De volgende stap

Voor volgend jaar heb ik de volgende excel training op het programma staan. Dit is de cursus voor gevorderden en zal zich richten op de geavanceerde mogelijkheden van het programma. Ik heb het idee dat hier ook nog een flinke slag te maken valt! Wil jij ook de productiviteit van je personeel verbeteren, of ben je misschien zelf gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de software? Ga dan snel naar bovenstaande site voor meer informatie. Heb je vragen over een cursus, dan staat de klantenservice voor je klaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn