Een continurooster, iets voor iedereen?

26 november 2019

Posted in Kinderen en Speelgoed

Je hoort er van alles over, overblijven is goed, overblijven is niet goed. Je kunt dit echterJe kunt pas goed weten als jij jou kind hebt laten overblijven. Pas dan kun jij concluderen of een continurooster ook daadwerkelijk iets is dat voordelen oplevert.  Vandaag willen wij graag delen waarom een continurooster wellicht iets voor jou is en waarom het jou veel vrijheid kan opleveren. We hebben het over jou in zin van ouder, uiteraard. 

Waarom is een continurooster een aanrader? 

  • Een continurooster kan zeker een aanrader zijn. We gaan allereerst wat voordelen op een rijtje zettenEen continurooster, iets voor iedereen?
  • Je kind kan met meer plezier overblijven
  • Jij hebt als gevolg daarvan meer vrijheid 

Lunchen op school is een onderdeel van Kinderstralen. Kinderstralen is specialist in de tussenschoolse opvang, waar we het nu ook over hebben. Dit is afgekort tot tso. Elke dag worden overblijfmomenten georganiseerd voor duizenden kinderen op basisscholen die overblijven. Het is mooi dat dit bestaat, want een kind hoeft op deze manier niet naar huis. Een continurooster is voor iedereen een aanrader en het liefst al zo vroeg mogelijk. Kinderen leren er ook zelfstandig door worden. Stel je eens voor dat een van jullie thuis moet blijven voor de kinderen omdat deze tussen de middag thuis komen? Tuurlijk doe je alles voor je kinderen, maar het is niet zo dat je zo ver moet gaan om je kinderen steeds maar te moeten verzorgen, als jij ook eens iets anders wilt doen. Een continurooster is daarom een goed idee en daarnaast ook absoluut een absoluut een aanrader als het gaat om overblijven en vrije tijd voor ouders.

Hoe belangrijk is de omgeving voor de ontwikkeling van kinderen? 

Het is belangrijk om te beseffen dat ontwikkeling een van de belangrijkste dingen is voor een kind. Het is daarbij ook van belang om te beseffen dat omgeving daar een grote rol in speelt. De omgeving is bepalend voor hoe een kind functioneert en het is een feit dat als jouw kind een continurooster volgt, de ontwikkeling groeit en dat is uiteindelijk wel een groot doel. Deze vraag kunnen we dus beantwoorden met: heel belangrijk. Een continurooster heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen als je het op deze manier bekijkt. Heb jij ondertussen al eens op lunchenopschool.nl gekeken? Daar lees je meer over een continurooster en over overblijven in het algemeen. Kinderen kunnen het beste zelf ontwikkelen, daar hoeft een ouder niet altijd bovenop te zitten. Laat ze los in een omgeving waar verschillende mensen zijn en ze zullen zich op verschillende manieren ontwikkelen. Dat is weer positief voor ze en ze zullen zich ook volwassener naar jou als ouder opstellen. Het is niet zo dat als je je kind bij je houdt dat het dan automatisch veilig blijft, het is juist goed om te worden blootgesteld aan verschillende soorten situaties en mensen en daarvan te leren. Een beetje ingrijpen op z’n tijd is natuurlijk niet verkeerd, maar loslaten is een van de belangrijkste dingen die we je willen meegeven. Loslaten, een continurooster en meer ontwikkeling. Wat wil je nog meer voor je kind? 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn