Betere rankings voor uw websites

6 april 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Is het u ook opgevallen dat uw websites slecht te vinden zijn in bijvoorbeeld Google? Dan wilt u hier natuurlijk graag iets aan doen en betere rankings krijgen. Dit is van groot belang, wilt u goede resultaten behalen met uw bedrijf. Bent u goed vindbaar op internet, waar u dus betere rankings voor nodig hebt, dan zult u meer mensen weten te bereiken en daardoor wordt de kans natuurlijk ook een stuk groter dat u meer klanten binnenhaalt. U zult dit zelf ook merken als u naar iets zoekt op internet, u voert uw zoekterm in bij de zoekmachine en vervolgens bekijkt u de eerste resultaten die te voorschijn komen. U gaat dan na het bekijken van de eerste vier of vijf sites niet nog naar beneden scrollen en de andere resultaten ook bekijken. En u gaat waarschijnlijk al helemaal niet doorklikken naar de volgende pagina met zoekresultaten. Eigenlijk gaat iedereen op deze manier te werk die wat zoekt op Google en dat laat ook meteen goed zien waarom betere rankings zo van belang zijn. U wilt er dus eigenlijk voor zorgen dat u bij de eerste paar websites komt te staan of op zijn minst op de eerste pagina met resultaten. Maar hoe behaalt u nu betere rankings met uw site? Er zijn verschillende manieren om dat te realiseren, sommige kunt u heel goed zelf doen, andere kunt u misschien beter overlaten aan een specialist op dit gebied. Want die zijn er namelijk genoeg, bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het behalen van betere rankings voor de websites van hun klanten. Zij doen dit bijvoorbeeld door het aanpassen van het webdesign, het optimaliseren van de teksten die u op de site hebt staan en door gebruik te maken van linkbuilding.

Betere rankings door linkbuilding

Wat is linkbuilding nu precies en hoe kan dit bijdragen aan betere rankings? Linkbuilden is gebaseerd op het feit dat zoekmachines webpagina’s waar vaak naar verwezen wordt door anderen hoger waarderen dan pagina’s waarnaar nooit of maar heel weinig naar verwezen wordt. Met andere woorden, u moet er dus voor zorgen dat andere websites vaak naar die van u verwijzen en dan zult u zeker betere rankings kunnen behalen. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken en verschillende zaken die hierbij kunnen helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld kennissen van u vragen of zij een link naar uw pagina op willen nemen op hun eigen site, een zogenaamde backlink. Als tegenprestatie kunt u dan hen backlinken. Dit wordt ook wel linkruil genoemd. Het lijkt heel efficiënt en effectief, maar dit zal lang niet altijd voor betere rankings zorgen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat u veel backlinks verzamelt, het is ook belangrijk dat dit relevante links zijn. Een andere manier om met linkbuilding aan de slag te gaan, is door zelf ervoor te zorgen dat uw pagina vaak genoemd wordt en zo betere rankings te krijgen. Dit kunt u op verschillende manieren doen. U kunt bijvoorbeeld gastblogs schrijven of andere weblogs vragen om over uw bedrijf te schrijven en een backlink daarbij op te nemen. Ook kunt u bijvoorbeeld in reacties op fora uw link achterlaten en hopen dat mensen daar op klikken. En zo zijn er nog meer manieren om met linkbuilden aan de slag te gaan. Het is echter belangrijk om te weten dat niet al deze opties daadwerkelijk voor betere rankings zullen zorgen. Zoekmachines doen er namelijk alles aan om gekunstelde manieren van linkbuilding op te sporen en ontdekken zij dit, dan zullen zij uw site juist slechter beoordelen. En dat was nu juist niet de bedoeling. Daarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van een specialist op dit gebied. Zij weten precies wat effectief is en wat niet en zij kunnen dan ook als geen ander er voor zorgen dat u goede resultaten behaalt en dat u daadwerkelijk betere rankings zult scoren.

1 Good Designer

Een echte specialist op het gebied van linkbuilden is 1 Good Designer. Zij hebben veel ervaring met het zorgen voor betere rankings voor verschillende websites. Zij letten bijvoorbeeld op de volgende zaken als zij voor u aan de slag gaan:

  • zorg voor goede inhoud van uw webpagina
  • zorg ervoor dat u iets toevoegt met uw product of dienst
  • combineer linkbuilding met andere marketingstrategieën voor een groter effect

U kunt namelijk nog zo uw best doen met linkbuilding, als uw product of dienst mensen niet aanspreekt, dan zult u nooit een hoge score weten te behalen, uw linkprofiel is dan namelijk gewoon niet sterk genoeg en daardoor zijn betere rankings eigenlijk gewoon uitgesloten. Daarnaast is ook een sterke content op uw pagina van groot belang. Heeft uw website te weinig informatie te bieden of zijn uw teksten niet uniek, dan wordt het zelfs voor een specialist lastig om voor betere rankings te zorgen. Met andere woorden, de basis moet eerst goed op orde zijn, anders heeft het eigenlijk weinig zin om tijd en geld te steken in een linkbuildingscampagne. Tot slot het laatste punt, het combineren met andere marketingstrategieën. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld adverteren met AdWords, goed gebruik maken van sociale media of aan e-mail marketing. Als u dergelijke zaken combineert met goede linkbuilding door een specialist als 1 Good Designer, dan zult u echt goede resultaten weten te behalen. U zult merken dat uw inspanningen vruchten afwerpt en u zult dan zeker betere rankings weten te behalen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn